lördag 24 maj 2008

I Färgfabriken!

In i det allra heligaste...


Jag har haft två proppfulla dagar fulla av intryck, färgkaskader, inspiration och frågetecken.

Leif Eriksson heter en väldigt snäll färgmakare, som lät mig följa med in i det "allra heligaste", och se hur det verkligen går till på Färgverkstaden, OVOLIN i Degerfors.


"Färgverkstaden" ligger i en väldigt vacker stenbyggnad i ett gammalt industriområde. Här har det varit järnverk i många år...


Nu produceras det enbart miljövänlig äggoljetempera i dessa fina lokaler.
Tålmodig som Leif också är, svarar han snällt på alla frågor. Jag fick vara med och se hur det faktiskt går till. Alla fantastiskt vackra pigment, vägs med precision på "guldvåg". Sedan tillsätts vatten och äggemulsion. Hemligare än så ÄR det inte... Och ska det inte vara. En sund färg på förnyelsebara råvaror behöver inget "hysch-hysch".



Vilken förmån att få följa med. Se, lära. Brun-umbra, Veroneser-grönt, alla vackra jordpigment
som tillsammans blir...

bl a. Grå Färg!!!


Hur det gick på marknaden? Jag sålde inte så jättemycket, men träffade många intresserade och nyfikna människor!

16 kommentarer:

Målargården sa...

Men guuuud va spännande resa du har börjat. Beundrar verkligen de som tar "steget". Helt rätt tänk från din sida. Byggnadsvård blir bara mer och med populärt. Lycka till i stora mått. Jag följer resan med spänning./ Kram Eva-Mari

Gårdsromantik sa...

Vilket äventyr att få följa med i den fabriken - jag älskar linoljefärg. Skall måla allt med det.

Kram Maud

Tvert-om-tanten sa...

Tror "vår alles Ernst" var der i et av Sommartorp-programmene... Han er vel fra Degerfors også. Sikkert spennende å se farvene blir til! Fint at mange var interesserte, iallfall, da du var "torg-kjerring"!

Klem

Elzie sa...

Det lät väldigt intressant. Kul att se hur det går till när du nu ska sälja själv.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

Annika sa...

Hääärligt. Vad många intryck!! Den fabriken måste ju dofta gott också. Kul med många intresserade på mârten... Kram Annika

Karin Lindström sa...

Hej!
Jag önskar dig verkligen lycka till! Vad spännande att utveckla en affärside. Jag har också varit/är intresserad av byggnadsvård och för 9-10 år sen hade jag en avdelning för det i min butik.
Jag hoppas det går bra på marknaden och all lycka med ditt företagande!

Kramar
Karin

Kallholmen sa...

Vad spännande med din resa...! Företagande är spännande, skitjobbigt och väldigt roligt. Helt klart värt det speciellt inom områden som man älskar. Visst är det underbart med färg och form. Lycka till. Huset och bron vr också helt underbara.
Carolina.

8 hektar sa...

Ååååhhh! Har inte varit hos Leif sedan förra sommaren! Känner nu en viss längtan! Visst är han härlig!
Ha en härlig kväll!
Kram!

8 hektar sa...

Glömde visst svara dig angående vårt golv och vår trappa. Vi slipade bara och målade sedan med äggoljetemperan. Har inte polerat utan bara låtit färgen bli naturligt sliten... Inspirationen till det svarta golvet kom från en byrå hos Leif (som dina bord).

Lycka till med företaget! Låter som en mycket lyckad affärsidé! Ser fram emot fortsättningen...

♥ Pia... sa...

Vissst är det spännande och fantastiskt på färgfabriken...jag var salig efter besöket där...sen hade jag inte något att måla direkt ..just då..så det rann ut i sanden...men nu kanske jag kan få där gnistan till att måla så där igen...:)..när jag ser hur och vad du gör ...PIA

Cia sa...

Nämen va spännade!! Och grattis till beslutet att bli företagare. Jag har ju inte så lång erfarenhet men hittills har det varit jättekul och lärorikt. Jag har Ottosons linoljefärger i min butik men har faktiskt också funderat på Ovolins färger trots att jag inte har någon erfarenhet av dem. Det finns ingen återförsäljare i Finland och jag känner inte heller till något annat motsvarande här. Och vilken underbar trappa ni har!!

Lycka till & kram!

Vända blad sa...

Å vad spännande det lät...
det måste vara extra kul för dig nu när du ska sälja själv!
Lycka till!
Kram Maria

Mjuka sa...

men så spännande
kram malin

Elzie sa...

Hej! Tack för att du tittade in hos mig. Jo, de rosorna ska vara härdiga här i Småland. Så nu hoppas jag på fin blomning i sommar *s*.
Ha det så gott.
Kram Elzie

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Vilken inspirerande blogg. Jag håller på själv med en ny affärside, min är över 4 år gammal nu, men kanske jag får fingrarna ur den här gången. Gillar eran ytter dörr o trappan, kanonfint. Ha det gott. Pirre

Galleri Hönshuset sa...

Hej igen. Ja jag har öppet "Galleri hönshuset" året runt, det är öppet när jag är hemma. Ha det gott. Pirre