torsdag 1 maj 2008

Utmanad

...Av Bergagårdens Lina, har ni förresten sett vilka fina bilder hon tar? Ni Bloggare börjar få till finare och finare bilder tycker jag. Hur gör ni!? Fotoshoppar ni allihop...?

Utmaningen löd; VISA DITT BÄSTA, SÄMSTA, SAMT SENASTE KÖP.

Efter en del tankebry har jag valt att visa:
En av våra finaste möbler; CARL MALMSTEN-soffan.Jag är inte bra på att göra fynd. Skulle vilja vara en sådan som hänger runt på auktioner och loppisar och snabbt väljer ut alla godbitar till vrakpriset. Men, NEJ. Har aldrig tid att gå på auktioner och åker familjen någon gång förbi en "LOPPIS"- skylt gasar mannen på och tittar snabbt åt ett annat håll... Men denna soffa är så nära ett Blocketfynd jag kommit. Faktum är att jag blev erbjuden att köpa den innan den ens lades ut på nätet...

Jag slog till och förstod nog inte riktigt vilket fynd det var. Jag fick köpa en äkta Carl Malmsten soffa (liten, nätt och lättplacerad) OCH en Carl Malmsten fåtölj för 3 500 kr. Ett fynd!

Soffan är klädd i ett brunt 70-tals tyg. Först tänkte jag absolut klä om den innan vi tog in den. Gärna i möbeltyget Norrland från Klässbol. När jag räknade lite på tygåtgång och tapetserarhjälp, slog jag snabbt den idéen ur hågen. Det får bli när jag blir RIK.

70-tals brunt vinner faktiskt i längden. Börjar rent av GILLA det. Kolla armstödets mjuka rundning...Soffan medförde att jag fick in lite brunt i min gråvita färgskala. I present fick jag Klässbols "Himmel och Helvete"-bonad i brunt. Den sitter mitt emot soffan. De randiga kuddarna i soffan är sydda av stuvar från Klässbols "Harmonika-tyg".Det bästa köpet var lätt. Hoppar nu till det senaste köpet. Läste att svenskarna är bäst i världen på näthandel. Också jag har också anammat detta utmärkta shoppingsätt. Sparar tid, kraft och bensin! Beställer nästan alla barnens kläder från HM. Chansade lite och beställde även tre blusar till mig själv. De passade!

Har sett alla Era fina bilder på kläder på tvättlinor (Johanna-Vintage , och me & Alice t.ex.). Denna bild blev inte riktigt lika fladdrande och romantisk. Det regnar, men ni ser i allafall vad grönt det blivit...

En svart och vit blus i samma modell (varför chansa...), den längst bak kanske eventuellt kan kvala in i "sämsta köpet". Har inte bestämt än om det är min färg. Använder helst svart och vitt!
Närbild. Lagda veck vid knappöppningen.

Och så till det sämsta köpet. Alla kategorier. Alla tider. Så här 10 år efteråt är det väl okej att erkänna. Jag har handlat världens sämsta sak på ... TV-shop! Har kollat efter en bild, men som tur är finns den inte kvar i sortimentet, ett oumbärligt EUROPAINTING-set.


Detta var i början av min "målarkarriär". Huset var nyköpt. Innertaken många. Och allt skulle målas.
"Den där verkar vara precis vad jag behöver", tänkte jag när jag såg reklamen för "Europainter´n". Ett tak målades på 10 minuter, ett fönster på 20, lister på 5 (redan här borde jag ha genomskådat bluffen...) Setet bestod av en lång pinne, en hylsa och flera avtagbara breda "spadar" med ngt "tygliknande" luddigt material. Dessa skulle doppas i färgen och sedan "svepas" över ytan. Redan efter första draget låg allt ludd i - färgen på ytan av mitt tak. Gav snabbt upp! Grejen var rätt dyr också, minns jag. Gissa om jag fick höra detta länge.

Idag vet jag förstås att färg behöver Arbetas in i ytan. Med Bra kvalitet på penslarna. Och tyvärr, inga genvägar finns...

11 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Vilket fantastiskt fynd Malmstensgruppen var- men visst är det förskräckligt dyrt att klä om soffor. Min Howardgrupp skulle kosta minst 22000 att klä om förutom tyget - skall pröva på själv - när tid finns!
Tv shop har även jag gått på.

KramMaud

♥ Pia... sa...

Hejsan ...fick ett gott skratt av ditt inlägg...visst har man gått på den där reklamen tv-shop..vad jag köpte en gång.. det har jag förträngt:)..jaha..var det åt andra hållet...ser man fick "bara" för mej det..men förstår nu av all "reklam" Klässbol får...hihi..har en del därifrån jag med..gillar mycket därifrån..det var en korvstoppning han bjöd på kar´n din...huvudkontoret..var nästan överfullt..en tur till hem t gårn ..ja gillar du det gamla lantliga vita/grå(/svarta stuket..ja då ska du definitivt ta en tur dit...Jag sa till R att du beskrev målandet och färgerna så trevligt..i din blogg..det får du gärna fortsätta med..ha en härlig, dock regnig 1 maj...jag passar barnbarn(föräldrarna flyttar till eget hus idag:) bl.a ..ska väl ta en promenad så fort det blir uppehåll.. PIA

me and alice sa...

Malmstensgruppen var ett riktigt bra fynd...
Jättesöta blusar du hade på din regnlina...*fniss*
Hi,hi vilket tokigt fynd du gjorde på tv-shop. Alla gör vi väl några tokiga tabbar då och då... Synd bara att man får äta upp dom senare av alla andra som tvivlade,hi,hi...
Ha en go helg!
kram Susanne

Bergagårdens Lina sa...

Kul att du antog den, hihi roligt att läsa!

Bästafyndet var riktigt bra! Jättefin soffa, du får ta och gå en kvällskurs i möbeltapetsering så kanske du kan klä om den som kursarbete?

Ja TV-shop är ju ett kapitel för sig man hackar alltid på det, men visst är det konstigt att man, när man ser på det, ändå tycker att sakerna verkar superbra? Jag känner mig ofta lockad av att köpa prylar därifrån så konstigt nog verkar ju reklamen fungera :)

Hem och Lycka sa...

Jag som älskar brunt tycker att din soffa är jättefin, kul att du fyndade! kram!

Tvert-om-tanten sa...

Sofaen din er jo riktig fin, syns jeg! Uten å kles om i et annet stoff. Nydelig hvit bluse du har kjøpt deg! Netthandel er avslappende og bra, gå rundt i butikker er ikke min greie...

Tvert-om-tanten sa...

Ja, jeg har tenkt mange ganger at jeg skal prøve eggoljetempera... Men så velger jeg det som er enklest; ferdiglaget maling...og har i grunnen dårlig samvittighet for det. Beundrer virkelig dere som driver med byggnadsvård og gjør ting på den riktige måten!

hemtrevnad marie sa...

Malmstensgruppen var ju ett riktigt fynd!
gillar verkligen bonaden till, den gav soffan ett lyft!!
kul målargrej du köpte, hihi!!
Ha det gôtt!!
kram

vinklar o vrår sa...

Vilket fynd! Malmstenssoffan är ju bara helt urläcker!!
Angående vår "stång" i köket så satt den där redan när vi köpte huset. Så tyvärr vet jag inte vart den inhandlats!

Trevlig helg!
Maria

Granne med Selma sa...

Tack för kvällens härligaste skratt! Det var ju jättekul det där med färgsetet :-) Tack för att du bjöd på det! Och din Malmstenssoffa är ju fantastisk. Tycker den är döläcker i det tyg som är nu. Så himla snyggt med Klässbolsbonaden till - inredning och känsla på hög nivå!
Kram

Karin Lindström sa...

Hej!
Det är allt lite roligt att läsa dessa utmaningar, kul att se olika köp etc. Kul med ditt sämsta köp, ja se reklam!!

Tack för rar kommentar hos mig!

Ha en skön helg, vi ses,
kram/karin