onsdag 16 januari 2008

Presenter!

... Som jag köpt själv. Har samlat pengar i en sk. "cirkel" och fått ett presentkort i stadens fina konsthantverksbutik. Har länge suktat efter ett skåp av Marita Olsson; denna begåvade snickare.
Fågeln ovanpå skåpet är gjord av Maria "Vildhjärta" Westerberg. Hon gör de mest fantastiska skapelser av pinnar och annat hon hittar i skogen!



Pengarna räckte också (nästan) till en taggig "lampa". Egentligen är det faktiskt en adventsstjärna "Original Herrnhuter Sterne", men jag tänker ha den framme året runt. Den är så fin över mitt gamla, gamla skåp. Skåpet är en underdel till ett hörnskåp. Först tänkte jag måla det vitt eller ljusgrått. Men efter att ha skurat det TRE gånger med linoljesåpa, kom originalfärgen i svart och brunt fram. Kunde bara inte måla över. Kanske flera hundra år gammalt...?







Har själv satt på den snygga tvinnade sladden (från Gysinge). Porslinsisolatorer i taket att fästa sladden på. Dessa har jag hittat på stolparna i en kohage. Håll utkik efter sådana! Kostar massor att köpa nya...

1 kommentar:

me and alice sa...

Hej! Vilken vacker blogg du har! Välkommen till bloggvärlden. Är själv ny... Men har som du smygläst i säkert ett år...
Vårt matrum är ingen utbyggnad. Fönstret har vi satt i mellan rummen. Stolarna är inte nytillverkade. Ang. stolsöverdragen
så tror jag det blir en blandad kompott. Några volang o några raka.
kram susanne (lycka till, vi ses)