tisdag 29 januari 2008

Mera ljus!

Lugn, våren är snart här...

Men innan dess - ljus i vårt hus!

Berga- gårdens Lina skrev om våndan att få tag på snygga lampor, som passar in , om man nu vill ha en äldre stil på inredningen. Vi är inga extrema "byggnadsvårdsfanatiker" (om nu sådana finns...), utan vi har blandat billigt-dyrt, Ikea-Gysinge, modernt och gammaldags. Ofta får man kompromissa!

Här är iallafall en favorit- en enkel lamphållare i porslin. (IFÖ Electric, finns att köpa på Gysinge)

Här vår entré. I taket sitter två lamphållare i porslin, tvinnad lampsladd på porslinsisolatorer emellan. Vi har valt att inte ha några lamputtag i taket, utan drar sladden från väggen och ut till lampan.

Min "misslyckade" stänkmålning på dörren syns lite svagt. Ska göra om den någon gång... Barnen skrattar ofta åt de ganska stora "färg-blaffarna". Övade inte innan (rekommenderas)-bråttom förstås. Det sa SPLATT! Stänk i svart och grått.



Man kan själv välja vilken slags glödlampa man vill ha i lamphållaren. Här en riktigt "modern" variant- halogenlampa med vanlig sockel. Den ger ett bra ljus vid bokhyllan.

Mysljus i fönstren behövs också.
Här syns också 1700-talsrullgardinen i vitt linne.
















Kulodosa i porslin. Gôrsnygg! (Mannen kan inte riktigt alltid förstå min fascination av detaljer...) Mellan två vanliga Ikea-lampor.
























I köket en Ikea-lampa i gammal stil. Tapeten bakom heter "Nästgårds" från Gysinge.


Över köksbänken en grön skomakarlampa, med tvinnad sladd. Våra fulaste (!) fönster syns bakom. Utanpåliggande spröjs och aluminium i kanten... Sedan den första renoveringen. I utbygget satte vi nu in de gamla fönstren från 30-talet, som vi rev ut i början av 90-talet! ÅTERANVÄNDNING. Virket var jättebra, och nu är de nykittade med linoljekitt. (mycket jobb var det...)






Lamphållare i porslin

och trä från Gysinge byggnadsvård.















Här en helt modern skena med halogenlampor.

Dock en "gammaldags" tvinnad sladd. STILKROCK!?
















Till Sist en titt på ett ofärdigt rum. Detta skall bli tvättstuga. Här sitter två lamphållare i porslin, annan modell. Också från Gysinge.


Det här inlägget blev väldigt rörigt layout-mässigt.


Jag har KRÅNGLAT en EVIGHET med bilderna. Tänkte lägga dem snyggt sida vid sida men inget funkar. Hur gör ni andra- lägger ni in bilderna först, och sedan text, eller? Bilderna gör ju som dom vill!!!




Och jag har heller verkligen inte TID med det här. Måste PACKA. Ska på SEMESTER!!! Inte jättejättelångt bort, men ganska. Bad blir det! Inga mer inlägg på två veckor alltså.


Om jag har några läsare- Vi ses om FJORTON DAGAR!

Ps. Avstavningarna blir verkligen riktigt galna! Nu har jag fått tips om hur jag ska göra med bilder och text. Tack Klara!




16 kommentarer:

Bergagårdens Lina sa...

Hej!
Länka hur mycket du vill! Jag blir bara glad! (och jag har ju redan länkat till dig, utan att fråga... *skäms*)

Vad kul att få se lite bilder på hur ni löst det! Ska försöka dra fler tvinnade kablar i taket bara jag hittar fler porslinsisolatorer... De är lite svåra att hitta, och alldeles för dyra att köpa nya :)

Ha en härlig semester!

Anonym sa...

Oj va mycket fina bilder! Snyggt med de tvinnade kablarna! Och den blåmönstrade tapeten gillar jag!!

Älvgården sa...

Hej!
Ååå vad Glad jag är av att ha hittat din blogg som ger mig såå mycket inspiration till vår pågående renovering.
Erat hus är helt fantastiskt och jag älskar den vita och gråa färgskalan...:)
Får jag länka?
Ha det bra!
/Anna

Solsjö - Under en vind sa...

Så skönt med semester!! Hoppas att ni får det toppen!

Massor av fina lampor har du! Ni har verkligen en genomtänkt belysning!!!
Om du ska lägga bilder bredvid varandra måste de vara tagna på höjden och läggas in i minsta storleken. Jag väljer alltid alternativet längst till vänster i menyn för hur man vill att bilderna ska ligga...minns ej vad det står....det står varken höger, vänster eller mitten iallafall...Allra sist markerar jag allt och centrerar hela inlägget!

Att få många kommentarer är jättekul och inte alls stressande (känner jag...), jag har drygt 200 personer som har tillträde till min blogg och nästan alla av dem har egna bloggar. Jag skriver runt bland MÅNGA själv!

Ha det gott, kram!

.:Klara:. sa...

Hej igen! Först av allt - hoppas ni får en härlig semester!

När du lägger in bilderna kan du välja vänster, höger eller mitten. Mitt förslag är att du väljer mitten så att texten inte hamnar vid sidan om dina bilder... det är därför avstavningarna blir hipp som happ.

La ut min första hemsida 1998, så ja, det är några år jag pysslat med webbsidor. Har dessutom en utbildning inom system- och nätverksteknik + webbproduktion. Så jämför dig inte med mig så du tappar sugen! Du lär dig genom att prova.
Själv har jag blivit lat, därför kör jag via blogger numera istället för att koda själv. ;)

Ha det bäst!

Älvgården sa...

Bloggandet är segt som kola för mig, men nu har jag fixat ett nytt inlägg:)
Du får jätte gärna länka till mig!

Er farstu tycker jag är helt underbar... blir ju så sugen på att måla vår lika som er, men som det är hamnar sådana förändringar långt ner på prioriteringslistan.
/anna

linnea-maria sa...

Åh vad snygg eldragning. Vi har använt vanliga kuloledningar till våran nya el tyvärr har vi inte fått använda våra bakelitbrytare som vi ville och trots att de fungerade fullt. /linnea-maria

Cia sa...

Hej du!

Vi bor invid ett museiområde som heter Stundars. Lite så där Skansen i miniformat. Butiken ligger i den röda gårdslängan som syns på hemsidan (finns länk på min sida under byggnadsvård). Välkommen på besök!

Ni har ju sååå fina lampor! Och Nästgårdstapeten ska jag ännu ha en vacker dag, vet bara inte i vilket rum... Vi var till Gysinge för två somrar sedan och det är ju så man blir alldeles snurrig av allt det goda!

Ha så skönt på resan. Hoppas du är tillbaka om två veckor!

kram, cia

Emma sa...

Fina lampor och jätte tuffa sladdar, måste beställa såna jag med....

Fint hus ni har!!!

Tegsta G�rd sa...

Det är rätt, man ska blanda friskt! Jag hörde om en inredare som sa att man inte hela tiden ska tänka på vad som passar stilmässigt, utan man ska använda sig av prylar man tycker om. Då får man en personlig prägel på hemmet och ett hem man tycker om:) Och för övrigt har ni ett vackert hus!

Granne med Selma sa...

Heeeej!
Något har blivit tokigt! Min länkning till dig har försvunnit... eller åxå är det jag som blivit så disträ att jag TRODDE jag länkade dig! Kom att tänka på diin urmysiga blogg och skulle klicka in mig... men det fanns ingen genväg i min favoritlista så det var bara att gå tillbaka och läsa igenom inläggen. NU länkar jag igen :-)

Jag blir superimponerad av ert otroliga hus! Hur gör du - åker ni till Gysinge eller köper du på nätet? Gillar allt hos dig. Du har det så där som jag drömmer om. Och så gillar jag dina barnhistorier. Har ju jobbat med barn i alla åldrar så det berör mig på nåt alldeles särskilt trevligt sätt. Äntligen en blogg som jag inte bara tittar på bilderna hos. Har några favoritbloggar som verkligen uppfyller BÅDA kraven: 1. Inspirerande bilder och 2. Intressant läsning! Tack för superfin inspiration!
Kram från Sussie

Skatan sa...

Men vilket härligt hus du har! Kul att få titta in : )

Hoppas vi ses igen,

Skatan

Hanna sa...

Så vackert ni har det...gillade skarpt lamporna i taket och att sladden var fullt synlig...man måste ju inte alls gömma alla sladdar bara man hänger upp dom på ett snyggt sätt som passar inrednigen. Blandningen gysinge-ikea är ju klockren. då slipper man ju ruinera sig hos gysinge som har alldeles för mycket fint för att plånboken ska vara glad.
Ha en underbar semester
ha de gott
kram

Handplockat sa...

men vilken härlig blogg och hemmet åxå förståss
hoppas det är ok att jag länkgar till dig
hör av dj om det inte e ok

ha en bra helg

Malin - I min trädgård sa...

Hih, ja det där med datorer är svårt. De har ett eget liv ibland. Här inne var det ju så mycket att titta på att jag får komma tillbaka en annan dag!

Hoppas det är okej att länka!

Solsjö - Under en vind sa...

Tittar inom för att önska dig en mysig Alla hjärtans dag! Kram!