måndag 18 februari 2008

Att komma hem...


En av tjusningarna med att åka bort är faktiskt att- Komma hem...


Ståtliga palmer, överdådiga bouganvillabuskar, knallröda hibiskusblommor och blommande mandelträd i all ära men inget är som svenska björkar. (Letar förtvivlat efter en snygg björkbild...). "Åh, vad skira och sirliga de är", "T.om på vintern utan löv är de vackra!"


Barnen skuttar runt och ler lite lyckligt och förvånat (?) över att vara hemma. Hälsar på alla djuren. Intar sitt rum och sina sängar. Kollar noga alla gosedjur och legogubbar.


Några veckor i solen och ett glittrande hav är helt klart inte fel!


Och jag ska inte minnas den "hysteriska matsalen" (tänk Er jättelik Finlandsfärje-buffé i värsta "ät-rejält-nu-så-vi-får-valuta-för-pengarna-rusning"), eller den minsta barnpoolen, som liksom kokade som ett bubbelbad av alla nyanlända föräldrar med ett-och-ett-halvt-åringar, bleka och med något desperat i blicken (det hade ju regnat halva första semesterdagen...)


Nää, jag ska minnas havets rullande vågor som liksom aldrig stannade av, och koltrastarnas otroliga sång, (Det är till en ö i Atlanten alla koltrastar flyttar under vintern, om ni inte visste det!) och paraplydrinkarna i solstolen förstås...


Känns faktiskt lite trögt att komma igång med husrenovering, målarfärgsburkar och halvfärdiga projekt!


Men känns det inte som det är lite VÅR i luften? Hördes det inte lite vårfåglar i morse?


Förresten pajade digitalkameran under semestern... Har alltså inga nya bilder att presentera. Det fick bli en "nygammal" vårplantering.

7 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Välkommen hem igen!!! Hoppas att du/ni haft det toppen! Visst är det vår i luften!

Ha det gott, kram!

Bergagårdens Lina sa...

Låter härligt med semester, hoppas att resan har varit bra!

/Lina

Festprissarna sa...

Hej!
Välkommen hem.
Nu planeras det i buskar och snår, ja nu är det vår.....tur att hitta på bus.
Festprisse nr 4

Hanna sa...

Välkommen hem får man lov att säga då. Hoppas resan var ljuvlig...är sååå avis här. Det är helt sant att gysinge räcker bra som inspiration.
Ha de gott

Skatan sa...

borta bra men hemma bäst...underbart hus att komma hem till! Förstår dig :)

Ha en fin dag!

/Skatan

Malin - I min trädgård sa...

Javisst är det skönt att komma hem igen när man varit borta. Och det är väl härligt att man gillar sitt hem!

Tack för hälsningen hos mig! Ja snart kommer det nog en bild på den vita villan, har bara vinterbilder än så länge, och det är ju inte så kul nu eftersom jag envisas emd att det är vår nu. Planterade t.o.m. några tulpaner idag i en kruka!!! Kanske jag visar imorgon. Men bild på huset kommer!

Ha en jättebra kväll!

Linnestinalund sa...

Hemma är bäst och för att inse det behöver man vara borta ett tag!
Vi har inte använt kalkbruk utan lerbruk till spisen på bilden. Till den andra vi gjorde användes vanligt murbruk. Är inte så väldigt insatt i alla alternativ då det är första gången vi murar spisar, förr har vi bara haft plåtugnar.