torsdag 19 april 2012

Ofärdigt kök


Vårt kök är ingen dröm. Det är ett tidigt 90-tals mdf-kök från Marbodal som jag inte alls hade valt idag. För några år sedan målade vi om det (garanterat sprutlackat) i min favoritgrå nyans ncs: 2502-Y. Klädde in sidor i pärlspont (garanterat linoljefärgsmålat med pensel) Tapeten Nästgårds från Gysinge kom upp, och i somras målade jag rutorna på golvet (över fuskboks-laminat!) Nu hade turen kommit till putsen runt vår vedspis. Den måste lagas. Men plötsligt upptäckte vi då att kaklet ovanför inte alls satt så bra. Alltihop rasade ner när vi började knacka lite försiktigt. Hmmm... En duktig murare murade om putsen och nytt kakel har beställts. MEN då måste vi ju åtgärda bänkskiva som jag målade i somras

Golvet har hållit jättebra. Kanske de mörka rutorna slits lite mer, men färgen håller. Bänkskivan som jag målade i svart linoljefärg har dock inte hållit så bra. Jag tror det beror på underlaget (väldigt blank laminatskiva). Golvet var mer slitet, så där sitter färgen bättre.

Jag fick en idé om en rostfri plåt, lite diskbänksliknande. Det skulle passa perfekt vid spishällen. En lokal plåtslagare klädde helt enkelt in skivan i rostfri plåt! Och jag är så nöjd med resultatet att jag funderar på att göra så med alla bänkskivor i köket. Fast jag är rädd för att det kanske blir alltför mycket "Storköks-känsla" i vårt "bonn-kök". Fast å andra sidan är det precis så man känner sig ibland, med tre vrålhungriga grabbar- Storköksansvarig!
Ganska mycket jobb återstår: Ny täckskiva i trä framför hällen, kaklet ska upp, nya beslag är införskaffade.

Till sist visar jag det snygga hörnet på bänkskivan. Och en bonus- Ett mattips: Vit tryffel-olja, som jag just nu använder i allt, grytor, såser, omeletter MUMS! Väldigt beroendeframkallande. I mitt Storkök...


3 kommentarer:

Kamomilla sa...

Så skulle vi också vilja göra!1 var det dyrt?

Lundagård sa...

Ett kök som byggs under en längre tid blir ett älskat kök! Säkert tålamodsprövande att måla rutigt golv men resultatet är ju väldigt snyggt!
Vilka härliga vyer och makalös utsikt du visar i förra inlägget, något liknande hittar man inte i våra trakter.
Fin fortsättning på våren!

färgtrappan sa...

Kök är märkliga, de blir nästan aldrig "färdiga", kan det vara
för att man hela tiden kommer på förbättingsidéer på den plats man tillbringar så mycket tid, eller? ;)
Kul idé med plåten.
Har du målat golvet med linolja eller tempera?

Ha det gott! /maja