fredag 29 juni 2012

Äntligen...

... sommarlov. Jag tassar upp innan barnen vaknar. Solen skiner från klarblå himmel. Dricker kaffe. Sommaren ligger liksom framför än. Härlig känsla!
Favoritmuggen "Swedish Grace".
Och familjens första konfirmation är avklarad. Tills dess kom kaklet i köket upp. Ett riktigt exklusivt kakel som jag trånat, sneglat och sparat till... Gysinges 15*15 cm, med fasad kant. Det skall sättas tätt med minimal fog och fogas med vit fog, för att få fram de snygga kanterna. Kaklet är handgjort och ganska "ojämnt" i ytan.

Här en bricka från 70-talet, som "stänkskydd" vid spisen.
Tapeten heter "Nästgårds" och är en limfärgstryckt papperstapet, i samma pigga blå som min Swedish grace-mugg!

5 kommentarer:

Älfgärdet sa...

Så skänt med sommarlov!!! Det där kaklet du...det är något att tråna efter det...det är verkligen så himla vackert. när ljuset reflekteras i den ojämna ytan. det gäller att ha tålamod & vänta in de rätta detaljerna.

färgtrappan sa...

Hej!
Ja det är ett fint kakel. Vad snyggt det blev.
Sommarlov, så gott. En annan ser ju till att jobba på semestern...;) fast det är jättejättekul med verkstaden o butiken på Sundsby.
Jag har inte målat golv med tempera. Men Av jord har tagit fram några färgblandningar just för golv. Kolla på deras hemsida.

Ha en härlig sommar! /Maja

Erika sa...

Snyggt!
Riktigt riktigt snyggt kakel, med rätt kakel så lyfter heeela köket!
Och den där tapeten var ju riktigt fin :)
Ja visst är det härligt med sommar men jag hoppas att ni har en större tur med vädret än vad vi har...
Här hemma öser det ner si sä dår..heeeela dagarna...Evakueringsvarningar hit, bristande dammar dit, översvämmande hus i grannkommunerna..Inte alls en rolig sommar just nu :(
Tur är väl att det finns saker att göra inne i dessa väder :)

Ha det gott!

Älfgärdet sa...

Reportaget från Älvgärdet är inte upplagt än men jag lägger ut en länk så snart jag ser det :). Javisst har det gått fort med mina Göteborgsår! Så jädra gôtt att det är klart!

Annika sa...

Jädrar sô fint dä vart i köke ditt....:)))) längtar också efter lite förvandling just nu... men hösten är ju lååång så kanske..:))) Kram Annika