tisdag 4 januari 2011

Egen vrå

Vårt lilla kontor skulle bli tonåringens egna rum. In till detta lilla rum har vi ganska ståtliga dubbeldörrar, som vi kommit över, på det här sättet. De renoverades och målades med äggoljetempera, så här.
Vi hade satt lumppapp på väggarna och målat i en ljust varmgrå nyans (äggoljetempera 9-611). Golvet är ett obehandlat skurgolv, och foder och golvlist är målade med linoljefärg (NCS: 2502-Y). Tonårssonen tyckte INTE lump-papp är så värst hippt. Han hade sett en tuff randig tapet. Svart-vitt skulle vara temat.

Hmmm... Svart och vit äggoljetempera fanns redan, så jag fräschade upp det vita med en strykning, tejpade "ränder" på det vita med en riktigt bra maskeringstejp. Och målade på det svarta två gånger. Inte så svårt, men man måste vara noga vid själva tejpandet att det blir rakt. Jag började mitt på väggen och utgick från ett "lod" (snöre med tung mutter i). Här är inga väggar raka, så man kan inte börja mäta från väggen! Sedan mätte jag från mittlinjen, man får vara noga med att tänka efter, för varannan rand får man mäta randens yttermått och varannan rand, randens innermått. Rummet är ganska långsmalt, så för att få rummet att verka bredare så blev randen ganska bred (15 cm). Att dra bort all tejp var spännande! Voila, nästan lika snyggt som den dyra tapeten...Svartvitt var ett krav. Det blev ett svart klädskåp från IKEA (Behövde alltså inte måla!) Orange som kontrastfärg. Ikea har boxarna, filten över loppisfåtöljen, och den roliga kudden. Skrivbordet hittades på höskullen, farmors gamla "realen-skrivbord" från femtiotalet! Femtiotalets möbler är så nätta och lättplacerade! Och snyggt rundade liksom. Det målades i oxidsvart äggoljetempera efter att allt "hö-bôs" (värmländska för damm!) tvättats av. Skrivbordet syns inte så mycket på dessa bilder.


Ifjol besökte jag ju Tate Modern i London. Almanackans framsidesbild (Make Art Not War av Bob and Roberta Smith) passade in perfekt!

7 kommentarer:

Den där Victoria sa...

Det blev jättesnyggt med en tuff touch, slukar alla inspirationsbilder på tonårsrum som jag kan komma över just nu, då vi håller på med ett hemma här.

Hälsningar Elvira

Kamomilla sa...

Vad snyggt! Ibland får man ju lite pruta på sina principer, för de kära barnens skull :) Det är ju lätt att måla om sen när man tröttnat. :)

♥ Pia... sa...

Wow.. sicket rum du skapat åt killen!!Impad är jag ..och vadgenomtänkt..hmm. skulle behöva låna dej det ser ja de:).. ha de gött ...hô-bôs..:)
Pia

Gela sa...

Jag är så imponerad av all kreativitet. Härligt för barna att få en egen vrå. Våra fick eget för lite mer än ett år sedan men vi har ej fått upp dörrar till deras rum än...
Mycket att göra. Önskar dig en god fortsättning på året. /Gela

Anonym sa...

Det blev verkligen ett fint tonårsrum. Jag skulle också trivas där - fast jag inte är tonnåring längre...

färgtrappan sa...

Haha det är så roligt att gå in och läsa hos dig. Jag känner ALLTID igen mig. Här har vi oxå en tonårsson som gillar svart och jag puttade in lite grått... och kontrastfärgen, ja det blev rödorange...
Skåpet på IKEA sneglade även vi på, men det blir ett annat som passar bättre i mått - men ändå, så lustigt.

De där dörrarna var ju fantastiskt vackra, vilken lycka att komma över dem!

Essay_Writer sa...

nice stripes