tisdag 28 december 2010

Handtag blir dörrstopp


Vi behövde en dörrstopp vid våra dubbeldörrar, så inte dörrhandtaget krossar fönstret bredvid. I många år har en väldigt ful trälist fyllt den funktionen. Men så kom jag på att detta fina smideshandtag kunde funka som dörrstopp!


Årets dörrkransar gjordes av en salig blandning; lingonris, blåbärsris och lummer.

Tänk att vi närmar oss ett nytt år igen... Jag har glömt kameran väldigt lång bort, så jag kan inte visa vad vi äntligen äntligen gjort färdigt. De tre sönerna behöver inte längre sova bakom soffan i en stor hög. De har fått V-A-R-S-I-T-T rum. Några dagar före julafton blev den äldste sonens rum färdigt. Högtidligt!
"Jag är den enda jag känner utan eget rum!"

Säkert sant, men jag tror faktiskt de saknar varandra lite, för de samlas väldigt ofta på samma ställe ändå. Men hur gör folk med tre barn eller fler, de flesta "normalstora" hus har ju oftast tre sovrum!?
Vi "offrade" vårt kontor. Ett kontor som innehöll MÅNGA pärmar och pappershögar som egentligen behövde rensas bort! Härligt att det är gjort, bilder kanske kommer.

TACK ni som skickat Julhälsningar till denna "slumrande blogg".

8 kommentarer:

Annika sa...

Vilken bra ide med dörrsstoppet.... snyggt blev det också...:) o va synd att kameran blev glömd.. hade gärna sett lite bilder av rummen... ja här delade vi av vardagsrummet o en fick bo på hallen uppepå.... hade bara 2 sovrum vi..... tills äldste flyttade ut i lillstugan... nu har vi plötsligt ett rum över då han köpt hus o ynste son tagit över lillstugan... det går fort ska ja säga...:) skickar ett mejl nån dag om hur vi gör med det där....:) Kram Annika

Unknown sa...

Hej!

Fantastiskt hus. Jag (och min man) renoverar ett gammalt hus omgjort på 70-talet. Vill väldigt gärna ha liknande hängrännor med skarpa hörn, och "konan" högst upp som bilden i högerspalten visar. Vilket fabrikat/leverantör har gjort dessa?

Tack!

Mvh Marika

Älfgärdet sa...

Dörrstoppet är ju en fantastisk idé! Vi håller som bäst på att göra iordning minstingens (hrm 10 år)första rum :D. Så det är inte helt ovanligt att de får vänta på något eget i såna byggnadsvårdskretsar som våra ;DD. Ha ett riktigt gött slut på året & så hoppas vi på STORA tag 2011!//Madeleine

Kullan Pullan sa...

Finare dörrstopp får man leta efter, smart lösning.
Kram Paula

♥ Pia... sa...

Hej här kommer en nyårshälsning te denna slumrande blogg:)... Gott nytt år.. Pia

färgtrappan sa...

Hej! Önskar dig en riktig god fortsättning på det nya året. Din dörrstopp var fantastisk fin, bra idé.
Smålog åt din sons kommentar "bara jag som inget eget rum har..."
Här har vi också en son som äntligen fått flytta tillbaks till sitt rum efter en låååång renovering, som ännu inte sett sitt slut, eftersom rummet egentligen består av två små rum, av vilket bara det ena är klart ännu....ja pust å stön å stånk, vad långt tid det tar med ett gammalt hus....;)

/maja

gamlamejeriet sa...

Vilken idé. Verkligen toppen. Själva har vi inåtgående dörrar, men det finns ju saker som kan krossas där också ;) Kanske får igenom detta här också.
Närdet gäller barnrum , har vi här valt att göra färdigt dem först, medan vi fortfarnade har två lite finare rum kvar....

Essay_Writer sa...

It looks good anyway