fredag 11 februari 2011

Ulligt!


Läste någonstans att handarbete och broderi är den nya stora trenden! Det är ju otroligt tillfredsställande att skapa någonting med sina händer. Att brodera på ull är tydligen väldigt inne just nu. Jag blev så glad när vår årliga pysselhelg visade sig innehålla bla just broderi på ulltyg!
Så här vackra små broderade tavlor med bla. "fåglar", tillverkar en Vän, och hon var så snäll och tog med material och lärde oss andra hur vi skulle göra. Övning ger väl färdighet...?


Jag som inte någonsin broderat, lyckades få till en liten tavla "hem ljuva hem" och ett stoppat hjärta med "Välkommen" broderat i väldigt enkla, spretiga bokstäver.

Vi lade lager på lager av olika ulltyger. Klippte lite i dom för att få fram de undre lagren. Och sydde fast med langettstygn (heter det så???, med någon slags "silvertråd". Det kan vara svårt att hitta bra ullkläde i fin kvalitet. Vi klippte i enfärgade filtar från Klippans ullspinneri! Det fanns också små fina pärlor som man kunde sy fast.

Hjärtat hamnade på bordet i hallen. Tavlan hänger över spegeln,


Andra favoriter denna snöiga och kalla vinter har varit dessa stickade ullvantar. Broderade i "samma anda" med ulltyg och små pärlor. Dessa har jag INTE gjort! De fanns i min brevlåda en dag, och det är den handarbetande bloggerskan Annika "med utsikt över sjön" som gjort dom vackra vantarna. TUSEN TACK!

4 kommentarer:

Annika sa...

Hihi vilken överraskning,...:) va fina broderier du gjort... visst är det kul med yllebroderi.... har allt ett på gång ja mä... hjärtat var jättefint o va trevligt med en välkomna´nde tavla..... hoppas du får en skön helg o att vädret är på vår sida...:) ser ju ut att bli bra iaf trots morgonens busväder... Kram Annika

Kamomilla sa...

Broderingar är underbara!

Anonym sa...

Vilka jättefina alster!
Tänkte bara tipsa dig om att jag fått igång min webbutik. www.pitebyggnadsvard.se och klicka vidare till webbutik :-)

Vårhälsningar Erica Pite Byggnadsvård

Essay_Writer sa...

wow! great