onsdag 29 september 2010

Sommarbilder

Lovade ju att visa hur vi gjorde när vi satte träpanel på våra ful-dörrar... Det inlägget kommer, men jag måste visa dessa bilder nu, för snart har frosten tagit allt grönt.


Jag fick ju ett långväga besök till min butik i vintras. Japanska Mayumi besökte oss och köpte rödfärg till sitt "svenskinspirerade" trähus hemma i Japan. I somras kom en så fin gåva till mig från Japan! En "vintage-kimono" som jag tror Mayumis mamma ägt. Jag tyckte kimonons färger matchade mina solrosor och dillkvistar så fint. Mayumis dotter bor i Sverige och har öppnat en web-butik "Hello Kimono", med enbart vintage-kimonos. Kika in där!


Sålådorna har svämmat över av grönsaker och blommor i en salig röra. Har provat att så grönkål för första gången och den kan man skörda länge än!
Den tål frost tror jag. Varje gång jag äter grönkål förvånas jag över vad gott det är...
En favorit- Koka grönkål och en massa vitlöksklyftor i en rejäl skvätt grädde (inget vatten). Mixa till en slät sås. Alldeles underbar till det mesta, kött eller fisk.
Men nu är hösten här på allvar!

4 kommentarer:

Susanna sa...

Hej Anneli!
Jag har följt din blogg lite sådär. Vilken idyll du lever o bor i. Och det verkar som du har "många järn i elden", försöker minnas hur det var när vi var yngre. Känns som det är såååå länge sen. Hoppas du mår bra,och har hälsan. Jag har själv precis startat en blogg här:
sussufuruby.bloggspot.com, kika gärna in om du har lust. Há dé gött! Många kramar Susanna (Alanko)

Annika sa...

Hej Anneli! visst är det Värmlandsrips i löparen..... kul att väva det mönstret.... o fönstret är fint tycker ja mä... hittade 2 i skjulet här när vi flyttade hit för en massa år sen... lycka.... missade tyvärr ditt avslut på butiken..... hade nåt jag behövde men du kanske har det kvar..... stjärthakar o krokar te fönster.... fyra st.... har ju faktisk ärende till dig.... vantarna du vet om du fortfarande är intresserad..:) ta´t lungt på mârten nu bara... här blir dä te o jobbe iställe...:) Kram Annika

Bergagårdens Lina sa...

Tack tack! Ser fram emot ditt mail :) Du får höra av dig om du får mycket kvar i lagret efter utförsäljningen, vi kan eventuellt vara intresserade av att köpa upp saker ;)

Essay_Writer sa...

good weather