fredag 17 september 2010

Hur gick det sen...


Nu ska jag försöka sparka liv i den här bloggen! Om jag fortfarande har några läsare kvar så kan jag berätta att det blev ganska mycket gjort ändå i sommar... Inte allt, men tillräckligt!

Jag har också tagit ett svårt beslut. Jag har bestämt mig för att stänga vår byggnadsvårdsbutik. Jag har kvar företaget, men kommer inte ha försäljningen kvar. Det är svårt att samtidigt ha ett annat jobb, jag arbetar fortfarande som lärare. Jag är glad att jag provade. Byggnadsvård och färger är fortfarande det roligaste som finns, och jag tycker att intresset bara ökar. Jag hoppas att fler tar vid, för behovet finns helt klart!

Att prova på att vara egen företagare har varit intressant. Jag har lärt mig massor och träffat så många trevliga människor. Men oj vad mycket pappersarbete, också ett litet företag kräver. Byggnadsvård är fortfarande en ganska "smal" nisch, även om intresset ökar. Kanske man måste satsa mycket större än vad vi kunnat göra och satsa mer på marknadsföring.

Jag fortsätter att blogga om byggnadsvård och husrenovering här på bloggen. Jag skall försöka tipsa om smart återanvändning, målningsprojekt och vad som händer på vårt ställe här i den värmländska skogen...

Som ni ser överst blev den svarta möbelgruppen klar. Trots ogräs så har vi använt vår "fula" baksida mer. Jag ska berätta mer i nästa inlägg om hur man förvandlar fula mdf-budget-dörrar till något helt annat...

Vi hade nämligen arbetsläger här en vecka i somras, när en snäll pappa hjälpte oss med en massa "surdegar"
Baksidan fick en ansiktslyftning,panel på dörrarna och renoverat fönster. Väggen på grabbarnas rum är klar! (Men omålad...) Plåtar över vindskivor på plats (man varför finns bara alu-zink och inte galven kvar!?) Nu kan regnet komma!

10 kommentarer:

färgtrappan sa...

Oj, det var tråkigt att höra att ni ska stänga er butik - Men jag förstår er också, det är inte så lätt i denna "smala" bransch att få detta att rulla på och oftast har man ju ett annat jobb som tar tid. I know...;)

Det låter iaf bra att vi får läsa mer inlägg om måleri, så...
Vi hörs!
Hälsningar från Maja på Färgtrappan

färgtrappan sa...

Glömde.... den svarta möbeln...mkt läcker!!!

Annika sa...

klart vi ä kvar..... troget väntandes på ett inlägg....:) sorgset läser jag att butiken ska slå igen.... tyckte du hade det sååå mysigt... men mycket jobb kan ja tänka det var.... möbeln blev kanonfin va annars..:) o att hinna allt på en sommar det är ju inte så lätt... iaf inte när det regnat istort sett varenda dag... på min semester iaf....:) Kram Annika

♥ Pia... sa...

Oj då ..ska du sluta??.. ja det kanske är slitgöra oxå..snygga möbler blev det..och jaaaa då vi är kvar:)..själv bloggar jag lite lugnt nu som du säger jobbet tar mycket av ens energi.. och dygnet har dock bara 24 tim.. ha de gött där uppe i skogen..
Pia

C. Tvillingmamma sa...

Jag e kvar! :)

Bergagårdens Lina sa...

Tråkigt att höra att du stänger butiken, men jag förstår att det är mycket jobb. Jag har ju just börjat och det är verkligen mycket pappersarbete som tar tid från den roliga delen av företagandet! Roligt att du är tillbaka på bloggen i alla fall, har saknat dina inlägg!

/Lina

Lundagård sa...

Men äsch då så trist att ni slutar med er butik men har full förståelse för saken. Med ditt andra jobb så har du verkligen fått satsa mycket. Förrän man har igång allt så det rullar smidigt, pappersarbete osv. räcker det länge, vi är inte ens där riktigt än trots att det är vårt heltidsjobb.

Har inte kollat bloggar så mycket i sommar men märkte nu att du tipsat om vår blogg, TACK så mycket! :-)

Ser fram emot fler blogginlägg, ha en riktigt skön höst! Kram.

Anonym sa...

Välkommen tillbaka med bra skriverier hur som helst! Nu kanske det hinns skrivas oftare i bloggen ;)

MrsUniversum

Kullan Pullan sa...

Det är klart vi finns kvar!!!
Butiksdrömmar är inte så lätta, man blir ganska så låst. Men det är väl tur att man alltid kan prioritera om så man kan må bra.

kram Paula

Sara sa...

Vilken fin gul färg på dörrarna! är det gulockra, 100%?