tisdag 13 juli 2010

Sommartider

Oj, vad fort tiden går. Vilka underbara sommardagar vi har! Svensk sommar är verkligen fantastisk. Vi försöker hinna med så mycket bad det bara går, och samtidigt klämma in alla "renoveringsmåsten" som vi borde gjort för länge sedan...

- Läkta färdigt vårt hus
- Rödfärga fasaden med falu Ljus utan linolja
- Renovera fönstret i tvättstugan (som vi satte in för alldeles för många år sedan.)
- Renovera ladugårdsfönstren (behövs verkligen)
- Sätta hängrännor på uthustaket
- Bygga nytt trapp-staket vid vår bakdörr (OBS målat med ALKYD-färg för bara 12 år sedan, helt uppruttet idag...)

Det var utsidan det. Så har vi ju insidan.

- Bygga väggen mellan grabbarnas rum
- Göra om kontoret till den äldste grabben
- Göra färdigt hallen och tvättstugan
- Fräscha upp köket

Ja, ni fattar. Det går ju inte att få ihop på en ynka sommar...

Det här är så typiskt mig:

För att få arbetsutrymme till den NÖDVÄNDIGA fönsterrenoveringen, började jag röja undan på "lon" (logen på svenska).
- Oj här står det två omålade utemöbelgrupper, som jag använt för länge omålade. De måste målas. Så drar jag igång med det LILLA målarprojektet (för att sedan kunna börja med den NÖDVÄNDIGA fönsterrenoveringen!)

Alla som målat EN möbelgrupp vet att det inte är något litet projekt. Många spjälor är det på två stolar, ett bord och en soffa. Linoljefärg i tunna lager.


Äntligen är den första gruppen klar! Den får stå i frukosthörnan som vi gjort av glavaskiffer. Här skiner solen på morgonen. Arvika-nyheter och kaffe- mmmm

MEN fortfarande ingen fönsterrenovering igång. Den andra gruppen blir svart! Jag ville ha svart med en "choklad-ton" i. Blandade 3 delar oxidsvart, 1 del grön umbra och LITE vitt (knappt 1/2 del). Det blir läckert! Denna bild gör inte färgnyansen riktigt rättvisa. Den ser för "blågrå" ut här.

Fortfarande ingen fönsterrenovering igång. Jag hade iallafall monterat upp ett party-tält att måla fönster i. Det blåste bort i nattens åsk-oväder! Hjälp vad det blixtrade och dundrade.

Så då blev det lite blogg-tid istället, eftersom det fortfarande regnar.

Vår katt har verkligen intagit min loppisfyndade emma-fåtölj. Kanske har en annan katt bott i den? Vår Max lämnade inte fåtöljen på ett dygn...PS: BLOGGTIPS! När man varit borta ett tag och kommer hem, så tar det lite tid att läsa igenom alla bloggar man missat. En av favoriterna är Lundagård. Hon har i det sista inlägget tipsat om en annan favorit Parolan Asema. Det roliga är att jag inte fattar ett ord, eftersom bloggen är på finska, men den är så rolig och inspirerande att följa ändå! Så där lite "bohem-bondskt-chict". Kolla in den!

3 kommentarer:

Annika sa...

Hejsan! vilken möbel du har där då.....snygg... o vilken lista.. puh.... njut också du.... gick in o kollade bloggen du tipsade om... klickade på översätt o fick en ganska bra överblick på va dhon skrev...:) testa vettja... behöver lite småsaker... är det bara att ringa o höra eller vill du ha en lista att plocka ihop så kan ja hämta o betala i din postlåda.... du kanske har butiksemester också.... Kram Annika

färgtrappan sa...

Hej :)
Precis sådär är det här också, massor av projekt och man börjar gärna på nya hela tiden....
Å målartält som blåser bort i stormar har jag också provat, ha ha...
Choklad-tonen ser fin ut, kan se den framför mig.

Måste kolla den där finska sidan du tipsade om.
Ha det gott i sommarvärmen :))

Viola_T sa...

Det är lustigt det här med semester, då jobbar vi massor. Men kul är det förvisso!!! Förutom gräsklippning. Jag ser då jag läser andras bloggar att väldigt många tycker om sina hus. Jag gillar den lilla omärkvärdiga byggnad som nu är min - och allt vad som följde med av barndoms- och släktminnen.