torsdag 25 juni 2009

Magisk midsommar


6-åringen blev eld och lågor när han fick höra att man kunde drömma om den man kommer gifta sig med om man lägger sju sorters blommor under huvudkudden!

Högtidligt gick vi ut midsommaraftons-morgon och plockade blommor. Mina grabbar gillar faktiskt att plocka blommor, och speciellt 6-åringen.
-Mamma, hur kan du veta vad alla blommor heter?
(Ehh, jaa, något måste tydligen ha fastnat på skolans biologilektioner. De allra vanligaste sommarblommorna bara sitter där)

Nästa morgon vaknar han VRINSUR och ARG.
-Mamma, jag drömde INGENTING... Det var för att jag inte kunde vara tyst när jag gick och lade mig.. (Han hade tydligen hört att man måste vara HELT TYST när man går och lägger sig för att det ska funka.

Nu får han vänta ett helt år, tills nästa chans att drömma om Drömtjejen.. Stackar´n.En av de stora fördelarna med att bo i en mindre by på landet, är möjligheten att få delta i traditionerna. De ger folket tillhörighet och trygghet. Midsommarafton firas alltid med midsommarstångsresning på den vackra hembygdsgården och en magisk kvällskonsert i den ännu vackrare kyrkan.

Kyrkan ligger precis vid sjön, och det är så vackert att det gör ont. Midsommarnatten var ljus, ljummen (nja kanske mer kylig...) och alldeles magisk. Det var det vackraste jag hört på länge. Lokala, hemvändande musikförmågor som spelade och sjöng så det gick rakt in i hjärtat.

Nu har det snart gått en hel vecka till efter midsommar, och äntligen har värmen kommit till Värmland. Säger bara: Ack Värmeland du sköna!