onsdag 17 juni 2009

Snigelfart

Oj, vart tog maj månad vägen? Som lärare är detta den mest hektiska tiden. Betygssättning, shower, avslutningar, utvärdera och planera... Nu börjar snart äntligen ett sommarlov.

Då hoppas vi på mer tid till detta arbete:


Jag ska ju flytta hem butiken (Nyhems byggnadsvård) till vår gård. Den kommer till en början finnas i en MINIMAL lillstuga. För att få den LITE större bygger vi en förstukvist.

Istället för betongplintar- natursten. Inte helt lätt ska sägas. Vi har grävt och baxat sten. Vi får väl se om det håller... På stenen fura i rejäla dimensioner. Spikat med klippspik och behandlat med roslagsmahogny (lika delar tjära, linolja och balsamterpentin)

Arbetet går som sagt i snigelfart just nu. Liksom min blogg. Har ni märkt att när man väl tagit en bloggpaus, blir den gärna längre och längre!
Man har ju fullt upp med att följa alla andras bloggar. Till slut får man riktig prestationsångest inför ett nytt inlägg. "Hjälp-har inte tid-och-inget-att-skriva om..."
Nu är det gjort. Ett nytt inlägg.

Och kom ihåg: De ä ida´ sôm fögglane´ kvettrer (I översättn. för Er som inte talar Värmländska: Det är idag som fåglarna kvittrar)

7 kommentarer:

♥ Pia... sa...

ÅÅ men se gudda..de va lääängesen..kul att se ett litet tecken från dej...åå vad roligt att få butiken på hemplan..da blir det lixsom lättere..mää allt ..en fika paus och så kom de visst en kund..kanske du kan ha en litten kurs i hur en måler mä linfärg..:.. ja vesst de ä nu som fåglera kvittrer...trevlig messömmer ..kram..PIA

Älfgärdet sa...

Då kommer vi förbi hemma hos dig när det blir dags då! Ska på Arvikafestivalen när Depeche Mode spelar men då har du väl inte hunnit öppna...? ;)

Varm midsommar önskas dig!
//Madeleine

Målargården sa...

Visst är det så med blogg paus, vill gärna bli ganska lång ibland....men det får den bli. Desto roligare när man är tillbaka!
Spännande med butiken, det blir du som ytterligare en nyöppning. Visst, tråkigt att man inte kan vara kvar på första stället men det kan nog finnas fördelar med att ha butiken hemma på gården också. Ser fint ut med trappen, blir nog jättebra när den är klar.
Ville bara kika in och önska go midsommar. /Kram Eva-Mari

Granne med Selma sa...

Det kommer att bli bra detta! Och jag vill passa på och önska dig en riktigt fin midsommar också:-)
Kram Sussie

lisbeth sa...

jag förstår att allt ska grejas på det gamla beprövade sättet, det tar tid att inte ta några genvägar..
hälsningar Lisbeth

Annika sa...

Kiker in för å önske däg en trevvli messômmar..... gillar trappen där med natursten o allt.... o visst ska det få ta tid..... Kram Annika

Mejrams! sa...

Hej! Tack för titten hos mig. Javisst har jag butiken vägg i vägg med byggvårdsbutiken. Maria som har butiken har nu utökat öppettiderna till 3 dagar i veckan. Ser att du ska flytta hem din butik. Får jag ta och besöka om jag är i trakterna. Ha en skön dag!/Merja