onsdag 25 juni 2008

Ibland ger man sig in i projekt som man liksom i förväg känner att det här blir nog för mycket...

Ändå gör man det. Någon sa en gång:
"Gör det omöjliga möjligt på en omöjligt kort tid!"

Kanske det är den devisen jag tänkte på :
- Visst hinner jag bli färdig med affärslokalen tills på lördag. Då öppnar vi!
(Då hade jag en och en halv vecka på mig)


Några kanske minns att jag ju ska öppna en byggnadsvårdsbutik... Hjälp! (tänker jag typ varannan dag!) Så här ser iallafall utsikten ut från mitt fönster. Det är inte havet man ser där ute, men en del av Glafsfjorden. Lokalen ligger jättefint


Jag ska ha ett pyttelitet rum bakom den här dörren...

Rummet är ett litet kök, som hörde till gästhamnen en gång. Glasfiberväv på väggarna. Laminatluckor. Lackade furafönster (hade redan hunnit måla dem grå (!) när kortet togs)
Hur förvandla en 80-talsmiljö till något mer byggnadsvårdsmässigt? Och helst inte kosta för mycket?
Tja det är det jag försöker göra nu. Och det är bara TVÅ dagar kvar innan butiken ska öppna! Hur tänkte jag?

Det blir lumppapp över glasfiberväven. Då slipper man spackla! Jag har "rivit" många meter lumppapp i "fyrkanter". Så gjorde man förr. Det blir mer liv i väggen om man inte är så noga. Vi var FÖR noga först. Ju tröttare man blir- desto bättre resultat... Man överlappar med 1-2 cm, och den rivna kanten ska synas. (Som "scrapbooking" ungefär!). Sedan ska vi måla med äggoljetempera. Fortsättning följer.
Om orken finns... Tack alla snälla som lämnar så roliga och snälla kommentarer, trots att jag inte själv hinner kommentera så mycket just nu. Egen Företagare... man har ju hört att dom jobbar jämt! Ni som vet, är det så???
Så klart att det är underbart roligt och utvecklande att få hålla på med ens intresse!
Drömmer om lumppapp i natt... (Tänk om allt ligger i en hög på golvet imorgon!)

8 kommentarer:

Karin Lindström sa...

Men oj oj!
Jag hoppas verkligen ni hinner. Fast det är lika bra att ha lite press på sig, annarsa kan man ju hålla på och pilla i alla oändlighet.
Lycka nu till med öppningen och allt!
många kramar
Karin
Ps visst jobbar man jämnt, men det är kul också!

Inspiration i vitt sa...

Vill önska dig en härlig start när du öppnar din butik.
Jag hoppas innerligt att folk fattar vilka härliga grejer du kommer att sälja hos dig.
Ditt vardagsrum är bara så vackert.
Kram på dig/Ingela B.

Vända blad sa...

Spännande!! Det går säkert bra och är inte allt perfekt så överlever du! Det är bara charmigt om det ser naturligt ut! Dina skurgolv är HELT underbara...
Lycka till!
Kram Maria

Bergagårdens Lina sa...

Det blir nog bra hur som helst, även om det inte blir precis så som du tänkt dig! Måste bara få önska dig ett jättelycka till en gång till!! :)

Annika sa...

Kommer säkert att gå så bra så... Önskar dig lycka till.. Ska nog ta mig en tur i sommar o kolla lite färger o grejer...Jobbar till helgen men sen är det semester... Ha det bra nu o kämpa på... Annika

Malin - I min trädgård sa...

Jaa... så är det...speciellt i början, de första åren.

Men vad spännande ändå! Du ska se att det går jättebra!

Grodmamman sa...

Blev ni klara! Hoppas det i alla fall! Underbara golv du visar i bloggen. Visst vill man försöka hålla det rent hemma, men jag har insett det att "man får byta ut skiten ibland"!:)) Sist jag städade syntes det inte efter en halvtimme! Fin tvättstuga du har också!
Kram

♥ Pia... sa...

Aha...är det där du ska husera sen om ...var det två dagar..jisses..två dagar har ju redan gått:)..kommer blli fint där neere i hamnen..med den utsikten och allt..men att det är slitigt med att ha ett eget företag..är säkert sant..men det måste vara ototligt roligt också..en dröm...som blir förverkligad..lycka till..ska kika in en dag..en har ju semester nu:)..PIA