fredag 29 mars 2013

Vårtecken

Flera vårtecken i ett ännu vintrigt Värmland:

Halvgardinerna har kommit upp i köket. Halvgardiner hängdes förr på snören och spik, DET hade ju varit coolt idag med! Här sitter dom dock på spiraltråd. Dessa gardiner ska sitta ca 2/3-delar upp på fönsterfodret, så där i höjd med den översta spröjsen, om man har tredelade fönsterbågar. Tyget är ett tätt, tuskaftvävt, vitt bomullstyg. Ojoj- vad dom har varit tåliga. Många O´boy-fläckar och ketchup-sprut har det blivit. Jag erkänner, jag har haft dom uppe varenda vår/sommar i många många år! Jag är inte mycket för förnyelse tydligen...

Vårtecken nummer två: Det spirar i de något klena Mårbackapelargonerna. De har också hängt med i många år. De gröna (VÅR-)krukorna är från Gränsfors Krukmakeri i Hälsingland. Åh, vilket ställe! Där finns också en Yxfabrik.
Sol-ljus, Påsk-ledigt, Skitiga fönster:) Glad Påsk på Er!

3 kommentarer:

Kerstin sa...

Nog är det allt lite vår i luften...och det är på tiden. Glatt påsklov till dig!

Anonym sa...

Varför byta ut ett bra koncept, bra material. Det ser väldigt ok ut! Som förr som du skriver. Höjden på halvgardinerna kände jag inte till. Och plastbelagda spiraler är nästan också kulturhistoria nu :-) Bra till mycket.

Sofie sa...

Hej!

Vi vill tipsa om att du kan nominera din blogg till Årets Byggblogg som avser utnämna Sveriges bästa byggblogg den 29 maj 2013. Vinnaren kammar hem 25 000 kronor i ett projektkort att handla varor för på BAUHAUS. Skicka in ditt bidrag senast den 12 maj.

Lycka till!

http://www.bauhaus.se/byggblogg.html