tisdag 15 september 2009

Tid och Trä...Hamnade framför tv:n och såg ett inslag i "efter tio" som handlade om föräldraskap. Linda Skugge kunde inte förstå hur föräldrar med tre barn kan hinna med någonting annat än hämta och lämna på aktiviter, packa väskor och se till att rätt grej och rätt unge hamnar på rätt plats. Läsa läxor och fixa mat, handla frukt och tvätta gympa-kläder. Jag är beredd att hålla med. Hur GÖR folk? Och dom som jobbar heltid?

Och mitt i den intensivaste perioden med tre skolbarn går jag och startar ett företag... Ibland tänker jag att jag borde väntat så där 10-15 år. Eller kanske tjugo? Eller, när klarar dom sig själva egentligen...?

Fast då hade det säkert aldrig blivit av. Jag vet att många fixar att kombinera familjeliv och företag hur bra som helst. Och dessutom ha en uppdaterad blogg.

Bloggen, ja. Konsten är kanske att inte göra för LÅNGA inlägg. Lite lagom så folk orkar läsa (och någon orkar skriva...). Och INTE för många bilder. Ska se om det går.Före- och efter-bilder tycker jag sjäv är kul att se. Här vårt pastell-plastiga golv som blir snyggt trägolv. I lillstugan som nu är byggnadsvårdsbutik. En stor skillnad att ha butiken så nära.

Läs gärna mer på min andra "företags-blogg". Där skriver jag om vart jag hittat trägolv som hyvlas med kärnsidan upp (ger ett tåligare golv, som inte kupar sig åt fel håll).

Men varför i hela friden ha TVÅ bloggar, när en är nog att uppdatera???

Mest för att det verkade som en bra idé när jag skulle göra en hemsida för företaget. Blogger kunde jag ju liksom med... Jag försöker hålla en mer "privat" ton på "mittegnahem"- sidan. Den andra är liksom mer mitt "jobb", och representerar företaget.

Inte blev detta inlägget kort och läsvänligt inte! Får öva mer.

7 kommentarer:

Älfgärdet sa...

Ja hur gör folk när de kombinerar??? Har hamnat i ett rum i Majorna i Gbg nu & idag har jag hemlängtan.... Men programmet är intressant & skoj så vi kör så länge det håller med detta upplägg. De första veckorna har varit mån-fre men hoppas på att det lugnar ner sig lite så jag kan läsa en del hemifrån... :). Hörs & ses!

Tant Janet sa...

Hej, tittar in och lämnar ett litet avtryck. Fin blogg och fina bilder. Ha en bra kväll.

Annika sa...

Ja det handlar nog om planering.... jobbade heltid skift när dom var små.. jag hade förmiddan o guben aftan o vise versa.... såg varann på fredag...:) o så helgen förstås.... men de gick dä mä.... nu har jag all tid i världen när jag jobbar natt tycker ja...:) sitter o pysslar ihop lite fat o annat.... Kram Annika

♥ Pia... sa...

Hallo hallo..nää inte blev det kort..men det är svårt att skriva kort..tycker jag iallafall ..såg du hade trägolv från min kusin:)...Ja du verkar ha kommit långt med hus nr två..härligt..jag har inte kommit någon vart med mitt....det sitter liksom fast..får försöka att dra i tåtarna NU..ha de gött...pia

Viveka i Bläckhornet sa...

Idag kan jag tänka precis som du . Men vet du vi har ju 4 barn. Och sedan första barnet var 9 mån startade mannen en egen restaurang. Detta har vi alltså haft i 25 år. I vissa perioder har vi haft flera företag samtidigt, som mest 5. Bla catering, hotell, café, bageri och restaurang. Under den här tiden jobbade jag samtidigt. Idag fattar jag inte hur det gick runt. alla barn, skolan, idrotter, spelningar, fritid, vänner mm. Ojj jag blir trött bara jag tänker på det.

Kram Viveka

Kamomilla sa...

Ingen lätt balans... Lycka till!

Kallholmen sa...

Ja hur gör man.
Vet du att jag tror att det bara rullar på,men helt klart är att nog alla undrar då och då hur alla andra hinner skapa så mycket där hemma. Ibland så måste man nog se att vi hinner massor även om det inte alla veckor är sånt som går visa på bloggen.För vem vill se en packad skolväska eller hjälp med läxor m.m
Att start ett företag tar massor av tid,det är betydligt enklare när det är inarbetat.
Men du kan nog nöja dig med en blogg :)
Kram Malin