tisdag 25 augusti 2009

Listigt!

Förlåt Granne med Selma , jag lånar din vitsiga rubrik.

Jag har också varit LISTIG.

Jag gillar att läsa Gysinges handbok. Nu har ju nr 9 kommit ut, men jag lusläser fortfarande "åttan". Man kan bläddra och bli lite inspirerad, även om man inte har råd att köpa allt! De har ju också en ganska skön "Kajsa-Warg-inställning", (man tager vad man haver och kryddar med lite reservdelar från Gysinge så klart...)

I allafall hade jag kollat in den snygga handhyvlade listen som de använt som en avdelare och "bröstning" på väggen. Måla i en mörkare färg nedtill och det ser ut som en snygg panel! Jag satt och grunnade lite i vår lillstuga. Jag hade satt lump-papp i rutor och ville nu avdela ett mörkgrått fält nedtill... Kollade in den handhyvlade listen och började snegla på... den otroligt fula skugglisten som jag just rivit ned från furutaket. Om man vänder på den och spikar upp den på väggen med klippspik... blir det inte lite likt???
Kanske inte, men helt ok!

I allafall maximal återanvändning. Den andra väggen i lillstugan blev klädd med pärlspont, för att sedan kläs med hyllor.

Pärlsponten målade jag i linoljefärg (15% grön umbra), och för att visa skillnaden målade jag lumppappen i äggoljetempera. Ljusgrå, nästan-vit (9-611) upptill, och mörkare grå (9-615) på "bröstningen" a´la Gysinge.
Listigt va!?

11 kommentarer:

♥ Pia... sa...

Hejsan .. helt fantastiskt listigt och fint blev det..hur listigt och smart som helst..ha de gött..Pia

Kamomilla sa...

Mycket listigt!Snyggt!

Annika sa...

Vet ju precis hur fint du har det i lellstôga ätter att ha terroriserat dig med flera beök redan....:) nu ä dööra måla o klar.. setter på plass o vänter på å bli fotad.... dä kommer dä kommer... Kram Annika

Lundagård sa...

Listigt och snyggt!
Men nu märker jag att jag inte alls verkar kommenterat butiken, fast jag trodde det, har ju varit inne och läst. GRATTIS till den fina lilla gårdsbutiken! Praktiskt att ha allt nära till, ser jättetrevligt, snyggt och organiserat ut. Lycka till i fortsättningen och skön höst!

Bergagårdens Lina sa...

Snyggt! Gillar återanvändningen, det hör liksom ihop med byggnadsvård tycker jag!

Ha det bra!

LantlivsAnette sa...

Åhhh du så fint, vad du är duktig !!
Jag har också Gysinges kataloger, alla faktiskt, och jag bläddrar o bläddrar i den senaste den är verkligen fin, nu då de visar bilder från hem också..
Ha det gott vännen
Kraaam Anette

Annika sa...

Pst!!! nu finns bild på dörra.... Kram Annika

Älfgärdet sa...

Jädrans snyggt!
Inget Gotland för mig men väl Göteborg! Ångestblandad förtjusning...

Lallis - liv och leverne sa...

Kanonfint:)
Kram Lallis

Granne med Selma sa...

Tjusigt - och LISTIGT!
Ska snart igång i uthuset jag med.... Tänkte sparka igång verksamhet på riktigt... Berättar mer allt eftersom.
Och rubriken får du gärna återanvända - det är ju i fas med byggnadsvård det :-)

Kram Sussie

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色