tisdag 27 januari 2009

Medevi-rutan och mormors stol


Jag ärvde en så vacker stol efter min mormor. Jag tror den är riktigt gammal. Det lite tragiska är att när jag fick den var den vitmålad, men jag LUTADE förstås av den... (förlåt mormor, och alla byggnadsvårds-etiska-regler!) Det var förstås innan jag visste bättre. Lut kan förstöra de finaste möbler.
Jag arbetar som lärare, men har också startat en byggnadsvårdsbutik. Där har jag ibland tid att måla. Här blir mormors stol ljust grå. Jag använder äggoljetempera från OVOLIN. Kulören heter 9-613.


Sitsen ska kläs i detta linnetyg. Det kallas "Medevi-rutan". Det finns i färgställningarna; rött, blått och beige. Tyget passar mycket bra till sk. 1700-talsrullgardiner också, och är det snyggaste jag sett i den här stilen. Färgerna blir så vackra på ett linnetyg.

Nyhems byggnadsvård har just fått in även den blå färgställningen, den är ursnygg! Sömnadsbeskrivning på en 1700-talsrullgardin finns här.

Hur stolen blev? Snart klar... visar en bild när allt är klart!
Mormor skulle tyckt den blivit snygg, tror jag.

8 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Åhhh, vad du är duktig, det där kommer att bli en jättefin stol då du är färdig med den.
Kraam Anette

Annika sa...

Kan inte bli annat än vackert med den blandningen.... tyget är sååå fint..... o stolmodellen sen...mmmmm.... har också en del möbler jag fått ta vid som är avlutade men de ska bli ändring på det bara värmen kommer tillbaka.... idag är vâla litta här oppe i äen på sjön.... män jä ska ta en tur iallafall.... känner att ôrken ha komme tebaka....:)

Kram Annika

Kamomilla sa...

Ja, jag minns att det fanns en tid då ALLT skulle avlutas... men du, den är ju i goda händer ändå nu, och blir säkert väldigt fin!

♥ Pia... sa...

Hej..vad snyggt, tyget till rullisarna .det beiga..kan jag tänka mej !!..Undrar över en sak..har du att sälja glasringar??..om inte kan du inte tänka dej att göra det?..kram..PIA

Elzie sa...

Man lär så länge man lever - och tur är väl det. Stolen är så vacker i ryggen.
Hoppas du får en skön helg.
Kram Elzie

Karina sa...

Jag måste ju lite stilla erkänna att jag GILLAR vissa avlutade möbler... om jag inte vet hur dom såg ut innan. Men sånt skall man inte säga högt jämnt :)
Det röd/vita tyget är jag ganska förtjust i jag mä. Valde dich naturvitt hellinne till mina 1700-tals rullisar. Måste verkligen sätta igång med det snart. Sen tycker JAG väl oxå att du kan sälja dom dära ringarna hos dig. Finns det ingen lokaltalang som kan sånt mä glas?

/karina
trasseltofs.bloggagratis.se

Målargården sa...

Åh, den stolen kommer att bli superfin, det är jag säker på. Tack för tipset på rullgardinen. Är så himla sugen på att göra en sån. Trevlig helg/ Eva-Mari

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh så underbar stol, jag har själv gjort liknande saker. Men nu när man passerat det aavlutade stadiet för ett tag sedan så är det bara att öppna målar burken istället.
Hoppas du får en mysig helg.
Kramis Tess