fredag 6 april 2018

Nybyggt badrumI det hus som vi kommer hyra ut fanns inget badrum inne. Badrummet blev i ett nybygge "runt hörnet" på det gamla huset. Vi flyttade ut det befintliga fönstret. Dörren är gammal, men kammarlåset nytt. Målad i linoljefärg i kulören 100% guldockra. Golvet är en rutig plastmatta. Kaklet är standardkakel 15*15, satt i sk "halvförband". Över kaklet lumppapp målat med linoljefärg i kulören 4502-Y. En vägg är helt i pärlspont. Speglar och gammal skolaffisch från loppis. Vill ni uppleva det härliga Värmland, så kom och hyr vårt fina hus! För fler bilder, kolla här. Vi kallar vårt hus för Backa B&B.

6 kommentarer:

MattiasJ sa...

Hej vad har ni för närmaste NCS på ytterdörren?
Funderar om vi ska ha den kulörten (guldockra) på våra nya fönster som ska beställas inom kort.

Mvh Mattias

Mitt Egnahem sa...

Hej Mattisas. I riksantikvarie-ämbetets broschyr om kulturkulörer står det att pigmentet guldockra (som också benämns 1A -94) har den exakta ncs-benämningen: 3748-Y24R eller en "förenklad" benämning: 4050-Y20R. På Ottossons hemsida benämner de sin guldockra för: 4144-Y27R. Det finns alltså lite olika ncs-benämningar, säkert för att det är svårt att säga exakt vad ett jordpigment har för ncs-benämning. Ni andra som vet får gärna kommentera detta!

Jag föreslår att ni tar en färgkarta och kollar de olika varianterna, och väljer den som ni tycker kommer närmast "er" bild av guldockra. Den är härlig! Och blir bara snyggare och snyggare. Först när man målar kan man uppleva den som väldigt "kulörstark", men den liksom djupnar när men målar fler lager... Lycka till!

MattiasJ sa...

Tack så jätte mycket.
Vi har varit inne på Ncs S4050-Y30R då vi kollade mot en linoljefärg som vår lokala kulturbyggnadshandel hade.
Det som är så svårt, är att se den lilla provbit dom hade, på våra blivande fönster och dörrar. När jag ser den på ett prov tycker jag den ser mörk ut, men det kan säkert bli annorlunda när man har den på fönstren, mot falu ljusröd fasad.
Har även varit ute och kollat på järnoxidgult, dock kan det bli för "skrikigt" kanske?

Tack en än gång!

Mvh Mattias

Kanokporn sa...

Hej vad har ni för närmaste NCS på ytterdörren?


Gclub

Mitt Egnahem sa...

Hej !

Jag skrev till Engwall o Claesson och frågade om de "översatt" sin Guldockra 1A-94, som vi använt på både ytterdörr och nya badrumsdörren. De svarar: "Det finns ingen exakt NCS översättning, men närmsta NCS är S3560-Y20R."
Så där kom ännu en NCS-kod! En liten liten nyansskillnad. Spännande med dessa natur-pigment, att det är svårt att exakt benämna dem efter ett annat "system"... Sedan tror jag aldrig att ett natur-pigmnat upplevs som "skrikigt", så det tror jag inte man behöver vara rädd för. Måla på! :)

Anonym sa...

Hej!
Jag har försökt maila dig då du har en så himla bra bild på ett kalhygge som jag undrar om vi kan få använda. Skulle vara strålande om du ville svara, har mailat till mittegnahem@gmail.com
Tack på förhand!
/Fältbiologerna (en ideell förening för barn och unga)