måndag 30 december 2013

Årets sista dag

Hejdå 2013!
Ganska otroligt att det nu gått sex år sedan jag började blogga. Satte mig ner och började läsa igenom alla inlägg från 2008. Oj, vad mycket som hänt! Jag kan tycka att min Blogg verkligen tappat styrfart sedan dess. Inläggen var frekventa, ganska "rappt" skrivna, och kommentarerna var många! Tidens gång visar sig väl även i denna "konstgjorda" cyber-värld. Ett hem och dess projekt, blir förstås uttjatat. Vad finns kvar att berätta om? Att visa? Många har gått över till den "snabbare" Instagram-världen. Ett foto- en kortfattad kommentar- och ett snabbt gensvar. Även jag finns på Instagram, men då mer som privatperson. Bloggen är mer "avpersonifierad", för att den ska kännas angelägen för fler än de närmaste. Men ens egna inställning till bloggar förändras också. I början blev jag irriterad om någon visade personliga bilder på sig själv och sina barn. Det kändes för privat. Inte allmängiltigt. Men nu kan jag tycka det är lite kul att folk bjuder på sig själva, och visar vilka de är, också med ett porträtt. Bloggandet är en balansgång. Mellan att vara personlig, men inte alltför privat.

Här förbereds det för nyårsfest. Dukar med arvegodstallrikar, billiga glas och dyrare glas på finfina klässbolsduken. Vita rosor och gråa servetter ihoprullade med ett tjärat snöre. Hummer och champagne minsann! 

Om Du bloggat länge: Hur har Ert bloggande förändrats? Vi fortsätter väl ett tag till?
GOTT NYTT ÅR! 

6 kommentarer:

Kerstin sa...

Rätt så, fortsätt blogga :) Sex år, det var inte dåligt. Gott nytt bloggår!

VisaLiza sa...

Grattis till sex år! Bloggandet är onekligen en balansgång. När jag startade min blogg för dryga tre år sedan vågade jag inte alls vara personlig just för att det kändes allt för privat. Idag känner jag att jag har hittat balansen. Sen är det nog så att precis som livet så ändras även bloggen. kramar Liza

Älfgärdet sa...

Ja nog har bloggandet förändrats även för mig. Funderar en del kring hur jag vill utveckla den, för fortsätta det vill jag, på något sätt. Lutar åt att jag vill ha en bra balans mellan de ämnen som ligger mig nära, ingen pekpinneblogg utan mera lustfyllt , traditonella, ekotänk inom mina områden, kanske ;). Faktiskt tycker jag att Mitt Egnahem är en väldigt bra förebild! Du får till dina inlägg som jag skulle vilja💚Keep it up! & GRATTIS till alla åren 😊

Anonym sa...

Du beskriver känslan av bloggandet (inom vårt intresseområde) rätt bra. Funderar själv men att börja med Instagram är inte min melodi - ännu mer tid i cyberrymden känns inte motiverat. Märker dock att blogginläggen gärna blir korta numera. Och än har bilder på mig själv fått stå tillbaka.

Grattis till och tack för de många åren med ditt bloggande!

Magganmagi sa...

Jag har boggat i fyra år. Som du säger, i början väldigt frekvent, sen lite glesare och vissa perioder uppehåll. Saker händer i livet. Jobbet tar över både kraft och inspiration. Så tar det fart igen.
Jag har också märkt att en viss förflyttning skett till FB och Instagram. Och även om mina följare fortfarande läser bloggen så "orkar" de inte kommentera.
Inte jag heller, ärligt talat. Ska skärpa mig:-)
Det är fortfarande roligt att blogga när jag känner för det så jag fortsätter också.
Fin blogg du har:-)

Anonym sa...

Hittade precis till din blogg och det är jag glad för! Är rätt ny i både husrenoverar- och bloggbranschen och suger åt mig inspiration och kunskap som ett gammalt skurgolv från alla bra renoveringsbloggar jag hittar.

Ligger några år efter er men när jag läser dina gamla inlägg blir verkligen inspirerad av det ni gjort, så himla bra och snyggt!

Dessutom får jag syn på magister Granbergs linoljesåpa på bänken, sånt gör en utflyttad arvikabo varm i hjärtat!

Grattis till sex år förresten och lycka till i fortsättningen!
/Johan

http://funborunsten.wordpress.com