onsdag 14 november 2012

Tradition

Det har blivit en trevlig hösttradition. Vi samlas en helg, pysslar, äter gott och hittar på tokiga idéer. Jag ÄR inte speciellt pysslig eller "handarbetskunnig", MEN tillsammans med andra som kan mer, så får man liksom tummen ur och utan att man riktigt fattar hur, så har man på en helg gjort...

... Två stycken kransar till dubbeldörrarna. Jag använde lingonris innerst och härligt spretigt blåbärsris i ytterkanten. "Fuskade" i år med stommar av halm. Tillsammans med mossa i zinkhinkarna så är det nu plötsligt adventsfint!

... Gjort färdigt kudden i ulltyg (som jag faktiskt började med på förra årets pysselhelg). Har ännu inte fått i en innerkudde.

Jag klippte delarna i olika färger (fina plädar från Klippan!) och sydde fast dom med lite "halvspretiga" stygn. Kuddens mått blev 30*50 cm. Hörnen fick små "tofsar" i smala strimmor av de olika färgerna. Idén fick vi ur en bok, tror jag (kanske någon vet bokens titel???)

...Virkat en sittlapp! Denna går riktigt fort att virka. (Fort beror förstås på vad man jämför med, JAG påbörjade även denna för ett år sedan...) Man virkar en ganska stor mormorsruta (finns beskrivningar överallt på nätet), jag använde virknål nr 5 och "fritidsgarn" i ull. Garnet måste vara av 100% ull, för vitsen är att man sedan tovar hela sittdynan i tvättmaskinen tillsammans med såpa. Då blir den tät och fin.

 Tovad "sittdyna.


 Åtminstone en helg om året känner jag mig riktigt händig! Det är SÅ kul att skapa. Jag har blivit riktigt stick- och virksugen nu faktiskt... Bästa pysseltipset är- samla dina mest pyssliga vänner och gör handarbete tillsammans!


2 kommentarer:

♥ Pia... sa...

Hej där.. jamen du.. den där kransen var inte så dum:).. ett bra tips till hur man gör.. jag håller på å lär mej varje år hur man gör fina kransar.. halmstommar är bra.. använde en förut;).. snygg kudde och mormorsrutan inte så dum den heller.... en pysselhelg om året.. jaaaee dä va för litte;), ha de gött annars,pIAHEDMUS 49

färgtrappan sa...

Hej
Oj så mycket fina saker! :)
Virkat har jag nog inte gjort på hundra år. En grytlapp i skolan tror jag var det senaste "verket". Skulle bli kvadratiskt, men den drog åt alla håll den...