tisdag 11 maj 2010

Skifferhäll och nyfiken tupp!


Såg ett inlägg på bloggen "Mitt Universum" om skifferhällar- världens snyggaste entrébroar. "MrsUniversums förhoppning är att lokala lösningar och material bevaras även i vardagliga miljöer som slits av vanliga människor och familjer."
Visst har hon rätt. Att ta vara på lokala material, och kolla in vad som finns i ens omgivning, känns helt rätt- Återanvändning, och ofta väldigt hållbara material.

Här i Värmland har vi ju tillgång till den fantastiska skiffern. I närheten av vår del av Värmland ligger Glava skifferbrott.

Vi har turen att ha ärvt denna fina skifferhäll, som nu ligger framför vår lillstuga. För att få lite bekvämare steghöjd upp till den nybyggda verandan lade vi den på några stenar. Och plötsligt blev den synlig. Vi har haft den liggandes framför dörren förut också, men ingen såg den, bortglömd och gömd i gräset. Nu syns stenen plötsligt!


Så nära kom tuppen här om dagen. När jag försökte rensa bland humlestörarna. Vacker tupp! Som gal väldigt TIDIGT, och ofta.

4 kommentarer:

♥ Pia... sa...

Hejsan...vilken vacker tupp härligt att bli väckt av honom:)..Skifferplattan var oxå vacker...nån sådan stor palta äger inte jag .tyvärr..men en massa små skiffertackplattor..från mitt föräldrahem och från karln mins föräldrahem..det har jag som gångplattor lite här och där..gillar dem mycket ..skulle gärna vilja ha som hallgolv:)..inne..ha de gött..Pia

hildur sa...

Skifferhäll, den ger mig ha-begär. Paula

Unknown sa...

Underbart! Både med skifferhällen från Glava och med den vackra tuppen.
Tycker MrsUniversum som gläds med dej!

färgtrappan sa...

Hej :)
Skiffer är vackert. Här i Bohuslän har vi också mycket skiffer, vilket visar sig i vår trädgård. På fler än ett ställe har jag grävt i jorden och stött på skifferplattor som varit dolda i gräset. Så att ni har höjt upp er med lite stenar under, var väl en väldigt bra idé, för annars hade den nog försvunnit under gräset...

Ha en fin vecka