fredag 11 juli 2008

Favoriter!

Är absolut ingen trädgårdsexpert! Men jag fascineras av vilken kraft som bor i ett litet frö. Tänk att något så litet och oansenligt, kan bli något så vackert. Och det går ju ganska fort också. Det gillar jag!

Vad jag dock inte gillar är ogräsrensning. Mitt knep är- gör det någon gång, REJÄLT. Men också att gilla läget... (Ogräs har sin tjusning!)

Jag gillar växter som breder ut sig och är tåliga. Gärna "gammal-svenska-trotjänare", som fixar vårt klimat.
Till vänster Rosa malva (breder ut sig något enormt, blommar tacksamt) och en Krollilja (Den är så vacker, fanns ofta förr i gamla trädgårdar)
Till höger Blå riddarsporre, som hamnat lite på sniskan... Ni har väl sett granne-med-Selmas snygga "sporre-stöd"? Sådana fina riddarstavar skulle man ha...
Apropå Selma, så finns denna oansenliga favoriten i massor i rabatterna på just Mårbacka. Den heter Stjärnflocka, och är en riktig "utbredare". Helt underbar. Tror den blev vald till årets perenn för några år sedan.
Njut av sommarens blommor, med eller utan ogräs!

2 kommentarer:

Annika sa...

Ja rensa är inte kul.... man får ta lite nån gång ibland... Rosa malva har jag med + att det finns en vit variant också... Här kallar jag dem för Jungfrusärkar... ett gammalt namn min faster lärt mig...
Loppistur idag med magert resultat men bättre lycka nästa gång... Ha det bra... Kramiz Annika

Granne med Selma sa...

Just nu är jag så trädgårdsinspirerad så jag tror jag spricker efter Rosendalsbesöket. och liksom du gollar jag lite gammaldags sorter.
tack för hänvisningen i
inlägget :-)Trots VÄRLDENS regnoväder så... STÅR de FORTFARANDE upp! *mer än nöjd*
Ha det bäst!
Kram Sussie