söndag 16 mars 2008

Underbara färg!

Blir så glad av att måla med äggoljetempera! Vet inte varför, men den är bara SÅ tacksam att måla med. Lättstruken, fyllig, vacker... Vore den en maträtt skulle jag kunna äta den med sked! Kanske...
I allafall, här är beviset. Jag har gjort det. Dörrarna som varit "ogjorda" alldeles för länge är nu på plats. Färdiga! Så här såg de ut. Efter mycket skrapande, som görs på småstunder, när man är småbarnsförälder, såg de ut så här: Och nu, efter tre strykningar med äggoljetempera:
Foder målade med linoljefärg (S2502-Y). Dörrens färg från OVOLIN (9-616).
PS. Nu fattas ett snyggt dörrvrede också. Jag trånar efter detta (dörrtrycke i järn) från Gysinge. Men kanske det inte passar stilmässigt på denna dörr? Vad tycker ni?

8 kommentarer:

Cia sa...

Grattis! Säkert härligt att få det gjort och snyggt blev det! Vi har faktiskt inte målat med äggoljetempera, bara med linoljefärg och limfärg. Skulle vara kul att pröva!

Jag vet inte så mycket om olika stilar men i mina ögon passar dörrtrycket utmärkt med era dörrar!

ha de gott!

Målargården sa...

Dörre blev verkligen fin, härligt att måla med "riktiga" färger. Vi målade vårt tak i sovrummet med Gysinges oljefärg och den var som en dröm att måla med, man tror inte det förrän man provat.
Vad gäller dörrtrycket så tycker jag att just det passar fint på den dörren men att jag skulle nog fundera på vad för slags trycken som finns på andra dörrar i huset. Jag tycker att det är fint om man försöker hålla samma trycken på de flesta dörrarna som finns på samma våning. Naturligtvis så kan man ha ett helt annat trycke om det är en helt annorlunda dörr mot alla de andra dörrarna i huset och det kanske denna dörren är. Oj, långt utlägg men kort sagt: Jag tycker det "gysinge-trycket" passar den dörren!/ Kram Eva-Mari!

Anonym sa...

Å jag blir alldeles avundsjuk!!!
Skulle också vilja ha såna pardörrar...de är så himla fina!

Soulman sa...

Jättefin dörren blev! Tack för färgkommentaren på min blogg. Tänk att ni har samma färg överallt fast det ser olika ut! Men helt klart att färgen varierar på varje foto beroende på ljus och sånt.

Jag är inte riktigt nöjd med resultatet när jag målat med Ottossons färg, den blir på något vis fläckig fast jag stryker tunt och jämnt. Så borde kanske som sagt testa någon annan variant.

Jag kan tycka att omålade dörrar har en skön charm så ibland har jag riktigt svårt för att måla en dörr men det blir ju snyggt med målat såklart och ser mer färdigt ut.

Maria_B sa...

Fin kombination!! Linoljefärgen ser så läcker ut!! Men jag har svurit mig blå över hur den är att använda... så jag blev inspirerad att testa äggtemperafärg.. En tripp till Degerfors och besök på Färgverkstaden igår! Härlig butik som varmt rekommenderas! Ligger kanske lite "off" i Degerfors..
Har köpt ett bord som färgen kommer att testas på! Ett nytillverkat, omålat ovalt gustavianskt.. Bara att börja...
Kvällen avslutades på auktion... Hammarö auktionsverk... Mmm...
Ha en fin dag!

Louise sa...

Hejsan,

kul att läsa din blogg, har blivit inspirerad till att sätta upp likadana lamphållare som du har. Såg de i gysinges katalog men var osäker på hur de såg ut i verkligheten. Dina bilder satte spiken i kistan och snart kommer de upp i vårt kök! Du har en underbar gård, och vilka fräcka stora långhåriga hundar du har! med horn! =) Har även målat med äggoljetempera på din inspiration och med en viss övning (och nyblandad färg) kommer jag aldrig måla med något annat! Ha det fint!

Unknown sa...

Söker recept på att blanda min egen äggtemperafärg. Någon som har ett sådant?

studio karin sa...

Hej! Vilket fantastiskt fint inlägg! Jag gjorde ett inlägg idag om linoljefärg och jag lånade en bild av dig och länkade,se här

http://studiokarin.blogspot.se/2012/12/linoljefarg-for-sekelskiftessnickerier.html

Hoppas du tycker att det är ok, annars byter jag din fina bild mot en annan! :)

Vänligen
Karin