söndag 30 mars 2008

Blogga med ett syfte?

Ni har säkert läst om "Vintage-Johanna"; precis det hon INTE ville att fotografen och journalisten skulle visa upp från hennes hem, blev uppslaget stort i tidningen. (Nu skäms jag också lite, eftersom jag i en kommentar bett henne visa lite exteriörbilder på bloggen- strunta i det Johanna!)

För det är väl det som är så bra med bloggen- du är din egen "journalist" och bestämmer SJÄLV vad du vill visa.
Min man påstår att det bara handlar om Bekräftelse- Se mig! Och vad fint jag har det!

-Nähä, säger jag, det gör det inte alls! (Fast kanske han har lite rätt, ... jag tar gärna emot lite bekräftelse från min nyfunna bloggvänner, och bekräftar gärna tillbaka!) Men det berättar jag inte för honom!!!

Någon skrev i en kommentar alldeles i början av min blogg att man får så mycket gjort i hantverksväg, för man vill ha något att visa upp på bloggen (tror det var Aija)

Och det kanske stämmer. Fast jag är också en sådan som måste bjuda hem folk för att få det städat. Då far jag omkring som den värsta städgalningen. Fast väldigt sällan annars...

Och så blir man ju så inspirerad av alla andras stordåd! Här kommer ett exempel:

Det här har mött oss i vår nya fina entré i snart FYRA år.

Har alltid önskat mig en soffa i hallen.


För att sätta ungar på vid påklädning, gamlingar vid skopåtagning, en kaffestund i solen- och nu hade jag äntligen plats.

Den fina soffan FICK jag dessutom. TACK-TACK.

Felet var bara att jag började skrapa bort färgen och så, som med så mycket annat av mina projekt, kom något annat i vägen. Så den blev ståendes så här- HALVFÄRDIG.

Jag har maskerat den lite genom åren med fårskinn och kuddar, men tänk om jag bara låtit den vara... Den var ju snyggt grå och allt. (Men när jag fick den skulle ALLT lutas av...)

Nåväl, jag ska visa Er en annan dag vilken förvandling den genomgått.

Vad jag ville säga med detta var att bloggandet faktiskt har fått mig att ta tag i gamla "surdegar". GÖR FÄRDIGT, är mitt nya valspråk. Jag är expert på att börja på nya projekt hela tiden. Och så kommer alltid "något" emellan...

Har ni inga "surdegar" liggandes?

TUSEN TACK- Karin Lindström och Granne med Selma för de fina utmärkelserna!

11 kommentarer:

johanna sa...

Hej goa du... Inte ska du skämmas=) Jag är oxå sån som tycker om att se huset i helhet hos folk ,men vi är långt ifrån färdiga med vårat så därför vill jag inte visa upp det än...men nu har väll hela sverige sett det ändå=) Det är så tråkigt när det blir så...Tycker oxå att det är skönt att vi är våra egna journalister i bloggen , vi visar det vi vill + att man får lite eld i baken o kommer igång med saker för att man vill visa det....Håller med dig om bekräftelse visst är det roligt när andra tycker det är fint.
Och som du sa även att ge är minst lika roligt. Men det bästa med bloggandet är att det finns så många man får kontakt med som har samma brinnande intresse.
Tack för att du skrev om mig...Nu ska jag gå o sova.Godnatt..
stor kram från mig

Therre sa...

Haha, som jag känner igen mig!!! Jag måste också ha lite press på mig för att få ett rent hem *s* Pinsamt, men sant! :o

Doften av vanilj sa...

Hej! Känner igen mig precis...en massa projekt som ligger och skräpar. Är bra på att starta, men lite seeeg i slutförandet. Men man blir inspirerad av andra bloggare som grejar och står i och får sina projekt klara. Då får man sig en liten puff själv att slutföra, en liten energikick! Härlig soffa du visar, ska bli spännande att se slutresultatet/Ha det så bra

Karin Lindström sa...

Hej...stämmer på pricken med mig. Har nu alldeles för många projekt att ta tag i. Därför är det ju perfekt med bloggen, tids nog måste man visa den del som man helst inte visar upp!!
Vad kul att du blev glad, och ha en fortsatt härlig vecka!
kramar
karin
ps nu är min gästbloggerska klar med ett litet smakprov hos mig!

Maria renoverar sa...

Hej!
Oj, vad kul att jag hittade din blogg. Det verkar som vi har ett gemensamt intresse i gamla hus. Jag ska titta närmre på din blogg i kväll - måste avsluta lunchen nu.
Hälsningar MARIA

Målargården sa...

Ha, ha vad jag läser och ler....känner så väl igen mig i städandet. Vid planerade besök skall allt vara tip top och där emellan om det kommer oväntat besök går tankarna direkt till om sängen är bäddad, hur ser toan ut, hur många är damråttorna som smyger runt, shit oxå diskbänken hann jag inte med i morse....osv. Ser att vi tänkt lika i vårt förhållande till gamla möbler i tidigare år. Allt skulle avlutas och vara trärent men linoljat!!! Inte nu inte. Kram! / Eva-Mari i Målargården

Åsneägare sa...

Hela huset är min surdeg! Nyinköpt och i väntan på renovering. Det ska bli så kul men det dröjer nog några år innan det är färdigt. Kanske kan visa rum för på min blogg allt eftersom det blir färdigt, men det dröjer nog ett år tills det första rummet är gjort. Först ska här byggas pannrum och garage.

Kristin sa...

Hej hej, jag har massor med dåliga samveten = projekt som är halvvägs. Vi har t ex inte målat om taken än fast vi bott här i 7 år snart. Men jag försöker säga att vi har gjort så mycket annat också under tiden, utöver att renovera huset: starta stuteri, skaffat två barn, skaffat får, byggt om stall, byggt garage etc. Det blir nog färdigt så småningom. Vissa dagar är man mer less än annars på att se dessa saker, men de flesta dagarna är man nog hemmablind *ler*

TUr man kan välja vad man visar och inte visar på bloggen!!!!

KRAM från Kristin (som nu äntligen har länkat dig!)

Karin Lindström sa...

Hej igen,
Vill bara önska dig en härlig helg!
kram
Karin

Handplockat sa...

Så sant det du skriver idag =)
ha en toppen fredag

Annika sa...

Vilket fint hus du har! Hemma hos oss grejar vi också mest hela tiden. Det får ta tid! Jag är mest avundsjuk på dina kycklingar. Jag vill ha höns, men har inget hönshus - än!