lördag 4 maj 2013

Höna-Pöna


Att sitta ner en stund och bara "kolla på höns", är ren och skär glädje. Djur är underhållning! Och dom sprätter, och dom spatserar, och dom är nyfikna, och dom sprätter lite till.


Tuppen har fullt upp med att visa hönorna bästa käket, vad snygg han är, och vad högt han kan gala. Och det kan han! Glömmer man stänga in dom på kvällen upptäcker man ovillkorligen morgonen efter, HUR högt - klockan 04.30. Fast det betyder ju att ljuset har återkommit!

Blir så glad när jag kommer hem och ser mina höns utspridda på gården!

Från min utkiksplats på trappen kan jag också se en del halvfärdiga projekt... Kanske stenmuren framför den fula parkeringsplatsen blir färdig i år?
Och snart är björkhagen alldeles, alldeles... LJUSGRÖN! Härliga maj.

PS. OM nu någon undrar: De svarta hönorna är blandras mellan Hedemora och grönvärpare (de värper verkligen ljusgröna ägg). De bruna är en vanlig brun Lohman-höna. De bruna är mycket nyfikna och sociala! De svarta lite mer skygga. Men levererar gör de allihop! Ägg alltså.


4 kommentarer:

Annika sa...

Åh va mysigt med ett gäng hönor på backen.... o verkligen fina ä dom också.... nu blir det til å baka massor av sockerkakor då... de blr ju sååå gula o fina av hemägg.... hoppas du har en härlig väntan på våren.. idag verkar den lite långt bort men hopp finns om vacker väder imöra.... sover tyvärr bort helgen pga av jobb men på månda går jag på minisemester o dååååå kommer vackert väder..... dä ha jä bestämt!! :-). Kram Annika

Kerstin sa...

Hur många hönor har ni, med tanke på äggkorgen?! Vi har precis skaffat två hönor och en tupp dvärgkochin. De värper tyvärr inte så mycket men de passar i vårt lilla flyttbara hönshus. Jag hoppas på utökning så att det så småningom kan bli lite fler ägg.

VisaLiza sa...

Vackra bilder och så mysigt med egna höns. Vi köper ägg från en god vän som också har gröna ägg. De är verkligen vackra och till påsk behövdes inte någon extra dekoration. Liza

Mitt Egnahem sa...

@Kerstin! Vi har 20 höns, så 20 ägg m dagen, blir det nog nu när de har "kommit igång". Under vintern värper de inte så mkt. Åh, har ni ett flyttbart hönshus (såg en variant på Österlen hos Mandelmanns!)@Annika, hoppas solen räcker te däg åg, och gulorna blir verkligen gula när hönsen går ute. @VisaLiza visst är de vackra de gröna äggen!