måndag 15 mars 2010

Vintersol!


Än är det faktiskt vinter! Har sett på andra bloggar att många gjort en "utesoffa" i snön. Perfekt att vila i efter skidturen, för att få nya fräknar och att läsa tidningar i. I helgen sög vi ut ännu lite mer av denna underbara vinter. Värmland var soligt och lagom kallt. Är faktiskt inte mätt på vinter än. Vill skida lite till!

Favorit-tidningen just nu; februarinumret av "Country Living". De startar en kampanj som kommer pågå hela 2010; Your Countryside needs you!
De har listat allt ifrån mat till inredningsprodukter som tillverkas i England av engelska råvaror. Keramiker, väverier, biodlare, skinngarverier, lammuppfödare, mejerier, småskaliga matproducenter mm,mm. De menar att det är konsumenten som kan rädda den engelska landsbygden, och den hantverkskunskap som finns!


När vi tänker närproducerat kanske vi främst tänker på mat. Men även inredning går att handla lokalt! Leta nära Dig! I min länklista i kanten finns en del hantverkare i vårt landskap Värmland. Det är förstås svårt för våra svenska hantverkare att konkurera med billiga importerade produkter. Men tänker man ett steg till som konsument så är det klokt att handla färre saker, med högre kvalitet och kortare transportväg.
Både klokt och miljösmart att handla lokalt! Och en helt annan känsla förstås.


I snödrivan satt jag på lammskinn från våra egna värmlandsfår. De är speciella, för de är oftast bruna! Tyvärr har vi inga får kvar. Vi blev galna på att de bara smet... En highland-cattle -ko smiter inte, men jag är inte heller riktigt lika sugen på en ko-hud! Saknar mina får.

5 kommentarer:

Karin Lindström sa...

Hej!

Vad roligt med det japanska besöket! Deras hus måste vara väldigt exotiskt i Japan. Tänk dig rött också och från dig, verkligen roligt. Att hon vill använda dina bilder var ju också jätteskoj. Ja tänk vad bloggvärlden är spännande;)

Visst är det ljuvligt med vädret som är nu. Jag åker också mycket skidor, men nu har vi dragit på oss en förkylning och får nog hålla oss inne några dagar! Vi har inte provat någon "soffa" för vi har två trädgårdssoffor ute året om som vi sitter och solar oss i. Det gäller ju att njuta av vintern och trädgården så mycket man kan året om ;)

Ha en fortsatt härlig vecka!
Kramar
Karin

hildur sa...

Vi åker till Sälen i v 10. Det bästa med Sälen är hemresan! Då åker vi mot våren. Så var det även i år. Jag hade hållit mig från att titta utmed husväggen om Vintergäcken kommit upp. Men i söndags kunde jag inte hålla mig. Och visst 5 cm utan snö, men med våren små solar lysande mot mig.
Vintern har varit fantastisk, men nu kommer det bästa Våren.

Hildur

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh så härliga vårbilder du bjuder på, och den lilla vännen var ju bara för söt. Hoppas du har en underbar helg.
Kram Theres

färgtrappan sa...

Hej! Vilken härlig lugg de har korna :)

Jo jag kom fram till att det är nog rätt bra att ha en egen blogg för företaget. Jag kommer inte att lägga in så mycket inlägg där, den får mer fungera som en hemsida.

Självklart är det OK att länka. Det är roligt att hitta likasinnade, så jag länkar till dig också.

Tack för lyckönskningen, jag får önska dig detsamma och ha en fin vecka :)

Annika sa...

Fin artikel i AN du.... kul att du får va mä o visa upp din fina butik.... samvetet gnager...:) kommer snart..... Kram Annika