söndag 17 maj 2009

Körsbärsträd och hägg...


Står i blom i vår del av värmland. Och tvätten kan torka ute.

Maj är en konstig tid. Man har hunnit glömma hur underbar våren är. Hur intensivt fåglarna kvittrar. Hur skirt grön den första grönskan är. Så varför fyller vi denna månad med en massa måsten och stress???

Jag har tagit ett svårt beslut. Jag har bestämt mig för att säga upp min lokal i staden och ta hem min butik. Allt har sina för- och nackdelar. Sina plus och sina minus. För mig och min familj passar det här bäst just nu.

Alltså försöker vi göra iordning vår väldigt lilla lillstuga till butik... Samtidigt som betyg ska sättas, avslutningar planeras, kalas ska firas, fotbollskillar ska skjutsas. Ja, ni vet säkert alla hur det är!

Att starta eget företag är bland det jobbigaste och svåraste jag gjort. Att förstå riktigt HUR det är, förstår man kanske inte förrän man provat. Det är förstås roligt och utvecklande också, annars skulle inga företagare orka vidare. Hela bloggvärlden är väl i chock över att "Lantlivs-Anettes" My Home inte längre finns där uppe i Norr! Livet är ju så mycket mer än arbete, och ibland måste man göra val i livet.

Glöm t.ex. inte att NJUTA av våren. Och med denna bild av vårt körsbärsträd är det final i Humlebackens vårkavalkad genom landet. Kolla bara så långt våren kommit hos Humlebacken. Här har inte liljekonvaljerna börjat blomma än!

14 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Halloj vännen !!
Jaa, du..alla är chockade, så även jag...det är tur i alla fall att vi går mot ljusare tider nu, jag har varit i trädgården hela helgen...
Fint att du nämnde mig och vad som hänt, tack snälla...
Och du har gjort ett rätt beslut som flyttar hem din fina butik !!
Ha det gott
Kraam Anette

Mejrams! sa...

Det var en fin avslutningsbild, blommande träd med nytvättad tvätt. En riktig sommarbild. Ha en skön dag!/Merja

Huset vid ån sa...

Hej! Tack för titten inne hos mig..vad glad jag blev. Ni bor ju såå underbart fint! vad kan inte vara mer svenskt en ett klädstreck o grön gräsmatta....Jag håller med dig om alla dessa måsten som finns hela tiden...Inte bara i Maj månad. Hoppas allt blir bra nu när ni väljer att ta hem Er butik till gården. Det kan väl inte bli annat än bra i Er vackra miljö. En fröjd för ögat....Må så gott! Kram Therese

Kallholmen sa...

Hej,
tror det kan bli hur bra som helst med butiken hemma.
När jag började och hade pojkarna små hade vi verksamheten hemma. Det passade väldigt bra i tiden då. Man fanns där och kunde vara väldigt flexibel.(billig hyra var det också...!) Himmel vad våren har hunnit långt hos dig!
Mysigt att se.
Kram carolina

Kamomilla sa...

Inte lätt med beslut i dessa tider. Chocken var minsann stor när man läste om My home...

Lycka till!

Granne med Selma sa...

helt rätt att flytta hem butiken. Då slipper man ångesten över att få in pengar till hyran i allafall.

Önskar dig lycka till!
Kram Sussie

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Heisan! Ja det kan du si, denne fine måneden som bare flyr avsted uten at man rekker å nyte nok, tenk på oss i Norge som har nasjonaldagen vår også midt i alt det andre som skjer, veldig gøy men også mye arbeid,puhhh

Men nå skal jeg prøve å nyte iallefall og ikke lage for mange avtaler, det er også lov å si nei.. jeg øver meg på det med å si nei..hi hi.

Ikke lett å drive butikk i disse tider, man får innskrenke på de utgiftene man kan, å betale dyr leie kan jo være det som tar knekken på en liten butikk. Høres smart ut å flytte butikken din hjem.
Lykke til videre.
Klem

Maria renoverar sa...

Hej!
Jag känner verkligen igen det du skriver om. Jag tror att detta är typiskt för kvinnor. Vi har fullt upp på alla håll samtidigt. Ibland känns det som om huvudet ska sprängas av alla saker man ska komma ihåg och alla måsten.

Hoppas det löser sig för dig. Jag (min dumma nöt) har just startat eget (dock i databranschen) och får väl bita på naglarna en lånng tid framöver.

Tänker på dig!
Kram Maria

Annika sa...

Ja då får det bli turer till Gônnerske då i forsättningen när man vill besöka dig...:) känns nog bra att slippa all press på att få in nog till alla avgifter som finns..... Lycka till på hemmaplan... Kram o trevlig helg.. Annika

Bergagårdens Lina sa...

Hej!
Så härligt somrigt det ser ut hos dig, här har våren inte riktigt kommit lika långt, men björkarna har slagit ut i alla fall.

Det blir nog jättebra med butiken hemma på gården tror jag! Och du kan ju alltid ändra dig igen om rätt läge skulle dyka upp sen när allt vänder ;)

Lycka till!

lisbeth sa...

hej!
har precis hittat till din blogg efter ett tips från A-C i Ängastugan, trevligt med lite nygamla infallsvinklar...och visst är försommaren underbar..
hälsningar Lisbeth

Anonym sa...

Så härligt med häggblom och körsbärsblom. Kanske blir det lättare att njuta dem då du jobbar hemifrån.
Allt har sin tid...

Tänk dig en arbetsdag med förmiddagskaffe under körsbrästrädet!

Huset vid ån sa...

Hoppas allt är bra...Kram Therese

Anonym sa...

抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,主機代管,虛擬主機,專屬主機,實體主機,獨立主機,網域申請,網頁空間,推薦虛擬主機,網域,網域註冊