onsdag 31 december 2008

Gott nytt 2009!

Endast en av tre pojkar hade en julstrumpa. Visst ja, det måste fixas... Fann en mall här. Och började sy. Jag och symaskinen är inte alltid bästa vänner. Brukar få sy om varje söm FLERA gånger innan det blir bra. Och att då ge sig på att sy TRE julstrumpor dan före dan före dopparedan... (Det kan väl inte ta så lång tid... Går nog på ett par timmar...) Det tog en hel dag!

Här hänger dom på den gamla dörren vi satte in i den nybyggda delen. Att återanvända gamla dörrar även i nybyggen, ger en helt annan känsla än nya dörrar. Vi fann våra i uthuset, men idag finns en massa bra byggreturer och byggnadsvårdsbutiker. Eller leta på blocket!
Ofta får man göra nya karmar. Får du tag på dörrar med karm, spar du mycket arbete. Sitter det dessutom ett kammarlås på dörren är lyckan gjord! De är så fina.

Här en detalj som gör mycket för att ge ett äldre intryck. En sk. "städkloss" mellan foder och golvlist. Golvlist och foder från ett hyvleri i Olsäter,Värmland. De har många snygga foder och lister enligt gamla förlagor. De kan dessutom såga golvplank med kärnsidan upp!
Våra inte helt byggnadsvårdsmässiga elkontakter från Eljos Renova-serie, syns också. Drömmer om riktiga i bakelit...
Ett av Olsäters foder. Målat med linoljefärg, kulör enligt NCS: 2502-Y. Dörren målad i kulören 4502-Y och sedan patinerad med en umbra-lasyr.
Ett helt nytt 2009 väntar! Det bästa, för att inte få renoveringspanik, är att tänka på allt som faktiskt BLEV gjort 2008. Resten kan vänta.
GOTT NYTT ÅR alla nyfunna "bloggvänner" och gamla "reality-kompisar"!

11 kommentarer:

Majas skafferi sa...

Hej!Julstrumporna blev ju fina till slut i alla fall!Ja,gamla dörrar är så fint,vi har också kvar alla gamla dörrar till vårt hus i källaren,tack och lov..
Gott nytt år!/L

Bergagårdens Lina sa...

Fin dörr, och riktigt vackra dörrfoder!

Att sy det är ju en riktig pärs, man vet aldrig riktigt hur det slutar... :)

Ha ett gott nytt år!!!

/Lina

♥ Pia... sa...

Hej fina strömper du sytt...och får önska dej ett riktigt gott nytt år..PIA

Kamomilla sa...

Vilka fina julstrumpor!
Gott Nytt År!!
Kamomilla

Lilys liv sa...

Fråga: Vi har tagit bort masonitskivorna i taket och nu är det målad råspont. Vi vill måla den vit och ha den som innertak. Vad ska jag använda för färg? När man stryker med fingertopparna mot det vita blir det vitt på fingrarna. Känns som lite kalkigt nästan. Vad är det för färg tror ni? Limfärg? Kalkfärg?
Med förhoppning att ni som kan mer än jag vet på råd. Svara gärna i min blogg. TACK!

Karina sa...

Åhhh... jag som LETAT efter en TILL blogg att fälja. Tror jag har hittat en nu. Är själv en sann byggnadsvårdare med alldeles för lite pengar och alldeles för mycket renovering fram för mig.
Du har så rätt i det du skriver att tänka på allt som faktiskt VERT gjort under 2008. Inte mycket men visst är det NÅT. Nu skall jag frossa i linoljefärger och annat gott på din blogg.
Hälsningar
Karina som sitter i sin gamla skola från 1895 mitt i Närkeskogen.

Granne med Selma sa...

Vill önska dig ett riktigt gott 2009! Hoppas det blir ett toppenår med verksamheten och allt annat du tar dig för.
Kram Sussie

Annika sa...

Dä va ena fina hôser ho gjort..... Go fortsättning på dä nye åre... Kram Annika

Kullan Pullan sa...

Underbara julstrumpor, och visst är det vackert med gamla dörrar, vi har nyss tagit in en och använt som sänggavel. "Städklossen" är viktig för att få den rätta känslan.
Kram Paula

Karina sa...

Längtar efter att höra lite nytt från Mitt Egnahem. Skall snart ge mig i kast med 1700-tals rullgardiner. Har beställd tyg och nubb. Nu skall jag beställa ringar och tråd från Gysinge.
Ge ljud från dig härinne snart. Alltid finns det ju NÅT som skall målas eller sys :)

/karina -en ny fantast

Gnistrande snö sa...

Gillar det där med städkloss, den gör mycket för den rätta känslan och utseendet.
Mvh Katarina