söndag 13 juli 2008

Här kommer awards!

Har lite dåligt samvete...


Jag har fått några sådana här utmärkelser under min tid som bloggare. Jättekul! Tänk att någon vill läsa och dessutom visar sin uppskattning. Denna bloggvärld är ju SÅ enorm, och man kan verkligen bli sittandes i timtal och bara kika runt hos alla kreativa och vackra hem.

Svenska folket är ett INREDANDE FOLK! I alla fall alla underbara inredningsbloggare...


Men jag har förstått att man också bör skicka vidare sin utmärkelse till andra inspiratörer. Och då blir det SVÅRT. Ja, alltså inte svårt som i att hitta någon att skicka vidare till, utan svårt som i att VÄLJA. Ni är ju så många!

Jag skickar mina awards till olika "landsändor"...

Vi börjar med mitt favoritlandskap (efter Värmland förstås...) DALARNA.

Min kärlekshistoria med Dalarna, började en gång när jag läste tillsammans med en tjej från Mora. Hon bjöd mig till detta vackra landskap, och jag minns speciellt en gång när vi blev uppbjudna till en fäbodvall. Det var ett område där alla i "hembyn" hade som en egen liten stuga.

Ingen bilväg. Ingen el. Inget vatten. Typ primitivt, men jättemysigt. Det var runt påsk och vi hade skidor med oss. När vi kom fram till stugan var det kallt. Riktigt kallt.

Då sa det bara VROOM så var hela stugan full av scooter-åkande dalmasar och kullor. Ryktet hade gått:

-Värmlänningarna har kommit! De tänkte att vi hehövde hjälp med att elda i stugan (trodde väl inte vi kunde...). Och varma blev vi. Av både det ena och det andra... Dalmasar är ett generöst folk!

Ialla fall, Dalarna har begåvats med otroligt duktiga INREDARE också. Visst tänker man sig att Spets o Snor-Helena, Me and Alice, Målargården, Guldkants-Marie och Kullan-Pullan allihop bor längs en idyllisk byväg där vid Siljan. Att de hoppar över till varandras prunkande trädgårdar och dricker kaffe med sju sorters kakor i bersåerna, och delar med sig av inredningstips och myser. Så måste det väl vara...

Spets o Snor- Blev snabbt min favoritblogg i början av min "läsarperiod". Hon skriver så kul och tar sagolikt vackra bilder från sitt hem. Hon bjuder på sig själv och sin familj. Hon är en mästare på att göra "Cliff-hangers" i sina inlägg. Man bara måste fortsätta läsa. Nu undrar vi alla om Göran ska fixa lite snickarglädje på verandan...

Me and Alice- Jo, de verkar vara kompisar också... Och vilket hem! Vitt och smakfullt. Kolla in hennes uterum. Hon har dessutom en loppis hemma på sin gård. Den vill man gärna besöka!Den vackra verandan med överdådig honungsros finns hos en annan favorit-blogg:

Kullan-Pullan. Inte lika vitt-vitt, men väldigt smakfullt och vackert. Och vilken trädgård!

Nästa landsände måste bli NORRLAND (Jag VET att inte Norrland är ett landskap...)

Här finns ju bloggvärldens mest målande, kreativa och färgstarka kvinna (fast hon målar det mesta vitt...) Hur hon får tiden att räcka till undrar vi alla. Hon har ett eget företag med webshop, och kolla in hennes senaste omstyling (fast hon verkar styla om sitt hem varje vecka!) av "gästrummet". Där skulle vi alla vilja slumra till... hos: Lantlifs AnetteBergagården bor Lina. En kreativ tjej som lever på sin gård med en massa djur. Hon är liksom jag också intresserad av byggnadsvård. På hennes blogg kan man följa deras renovering av sin fina gård.
Andra fina "Norrlandsbloggar" är Älvgården (inte så aktiv just nu, men kolla in de fina äldre inläggen), Gammelgård , och så förstås en nykomling i bloggvärlden, men rutinerade företagare i inredningsbranschen Kallholmen. De tillverkar jättefina möbler med sekelskifteskänsla. De är två svägerskor som bjuder på sina vackra hem!

Sedan får det bli vårt grannland FINLAND.
Det finns en del svensktalande bloggare som bjuder på sina fina hem. Först Linnestinalund. En jätteduktig tjej som har FYRA pojkar, startar företag, och flyttar/bygger hus. Hon har "byggnadsvårds-tänket", och gör jättesnygga t-shirtstryck (fanns med på hennes gamla blogg...) Ska bli kul att se hur deras hus och företag utvecklas! Kolla in deras nya hemsida.

Syster Ruffa visar undersköna bilder från sitt nybyggda(!) hus. Mycket smakfullt.
Ett annat "flytta-hus" projekt är Uttermossagården. De bor i ett helt otroligt vackert område i Finland, med byggnadsvårdsinriktning. Vilka hus!

Sedan vill jag nämna några till underbara bloggar. Jag kallar Er för Mellan-Syd-Sverige.
An angel at my table. Vackert, vackert. Fotograf är hon, och det syns. Titta på hennes bilder från sitt hem i både Sverige och Australien. Som ett inredningsreportage! Smakfullt.
Johanna-Vintage. Ser också ut som ett inredningsreportage! Hon är stylist, och det syns förstås. Hon verkar vara en så glad och härlig tjej! Blev också en tidig favorit hos mig. Måste läsas.
Karin Lindström. Ett otroligt vackert hem med "1700-tals-vibbar". Huset är en favorit hos mig, och det ligger i Mariefred. Karin har en inredningsbutik, och verkar ha massor av idéer...
I mitt Paradis finns i Småland. Jättevacker trädgård och hus hos byggnadsvårdsintresserade Kristin.

Sedan måste jag förstås nämna Värmlandsbloggarna. Som blir fler och fler. Den första jag läste;
Granne med Selma. Sussie är duktig på att uttrycka sig i ord. Och visar sitt vackra hem förstås.
Byggnadsvårdsintresserade Älfgärdet och Maria renoverar.
Och de otroligt kreativa och påhittiga västvärmländska bloggerskorna PIA-Vardagsrummet och utsikt över sjön. Och så till sist Hem T Gårn. Det är både en blogg och en gårdsbutik. Väl värd ett besök. Dessutom visas hennes hem i senaste numret av Vakre Hjem!

Puh, vad långt det blev. Jag skulle kunna hålla på hur länge som helst!
Jag har säkert glömt flera av Er som ständigt inspirerar! TACK

PS. Hoppas det var ok att helt enkelt ta bilder från Era bloggar. Bilderna tillhör förstås de bloggar jag nämnt.

15 kommentarer:

Granne med Selma sa...

Tack snälla för omnämnandet! Men du ska veta att du själv är en riktigt stor inspiratör. Lika väl som du inspirerar med ditt hem, lika väl inspirerar du mig när det gäller att starta något eget :-)
Kram Sussie

Anonym sa...

Tack för omnämningen, du gör mig så glad!!

me and alice sa...

Tack för den fina omnämningen. Imponerad! Vilket härligt inlägg!
Tack snälla och grattis till dina fina awarder. Du är värd dom tusengånger om...
Det var ett tag sedan jag var in på din fina blogg. Just nu finns inte tiden till att njuta och läsa alla fina bloggar, men den tiden kommer snabbare än man tror... Snart är ju hösten här...
Kram Susanne

Bergagårdens Lina sa...

Tackar, tackar för de fina orden :)
Måste säga att din blogg faktiskt är den jag kollar först av alla när jag går in på bloggkoll, så tack så jättemycket för dina inspirerande inlägg!

Ska snart fixa ett inlägg om Nääs Byggnadsvård, det var väldigt bra där, nog ett av de bättre, kanske tom snäppet bättre än Gysinge just vad gäller utställningen!

/Lina

Elzie sa...

Håller fullkomligt med dig. Dalarna är en stor favorit även för en smålänning *s*. Om det inte vore för all snön på vintern så skulle jag gärna flytta dit!!
Så kul med dina utmärkelser.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

Kristin sa...

Hej! Oj, vad jag blev glad, och förvånad när jag läste det här inlägget! TUSEN TACK för att du tänkte på mig när du förde awarderna vidare!!! JAG BLIR SÅ GLAD! Jag ger genast tillbaka dem till dig på en gång, för jag gillar ju din blogg mycket. Vi lever rätt så lika liv, och jag tycker det är kul att läsa om er gård och era djur, och inte "bara" inredning.

Kram och ha det så bra! Och tack än en gång!

/Kristin

Målargården sa...

Tack för att du nämde mig i din blogg. Naturligtvis är det som du säger här i Dalarna. Vi har våra kafferep både här och där. Önskar bara att fler gav sig tillkänna så att man kan känna igen dem när man möter dem i vårt landskap.
Hoppas din butik går strålande i dessa semestertider. Hoppas mina vägar går åt värmlandshållet, man vet aldrig. Kram /Eva-Mari

Anonym sa...

HALLOEN.
VILLE BARE HILSE PÅ OG SI AT DET ER EN FLOTT BLOGG DU HAR.

KLEM MONA LISA.

LantlivsAnette sa...

Men jisses !!! TACK snälla du..nu rodnar jag här borta i Norrland !!
Alltså, det var den finaste utmärkelsen jag nånsin fått..och med en bild o allt...vad du är duktig !!
Och vad du skriver fint om oss alla...och du har länkat alla också..detta inlägget måste ha tagit sin lilla tid att skriva...
Jag måste gå tillbaka och läsa allt en gång till !!
TACK än en gång
Norrlands kramar från mig Anette

LantlivsAnette sa...

bara jag igen..glömde ju att säga att du är en stor inspiratör själv..du har en underbart fin blogg, vackert hem och nu också en fantastisk butik som kräver mycket kunnande och intresse !!
Du är en kvinna som kan mycket..
Kramis

Vera sa...

Hejsan hej!!
Tänkte höra om det är ok att länka dig till min blogg. Så slipper jag gå genom Pias sida hela tiden när jag ska läsa....

Lundagård sa...

TACK och så fint skrivet!
Instämmer med de övriga, din blogg är verkligen inspirerande!

♥ Pia... sa...

Tack...så snällt skrivet...kul:)..kommer snart ner till butiken din nu..igen...PIA

Karin Lindström sa...

Hej och tack för att du nämnt mig i ditt otroliga inlägg. Jätte kul att läsa och få tips på lite nya bloggar för mig.

Många kramar
karin

Stina sa...

Hej! Jag hamnade av en slump på det här inlägget och vill tipsa om vår blogg. Ytterligare en renoveringsblogg från Värmland :). Vi håller på och renoverar vårt 1800-talstorp i byggnadsvårdsanda. Kika gärna in på: www.torpetberget.blogspot.se

/stina