onsdag 11 juni 2008

Avslut!


Examenstider är avslutstider. Att göra avslut. Sätta punkt, liksom.

Imorgon är det studenternas dag. Minns känslan av att hela livet låg framför.

På fredag är det skolbarnens avslutning i den vackra kyrkan. Minns känslan av att hela sommaren låg framför.

Att göra avslut innebär också början på något nytt.

Idag har jag avslutat en tio veckor lång kurs i att "starta-eget". Vi har fått hjälp med att skriva affärsplaner, budgetar, lärt oss lite om marknadsföring, säljteknik och...

...detta är en helt ny värld för mig. Det ska bli kul. Och lite skrämmande. Jag är egentligen en lärare, som nu ska prova på något helt annat.

Vårt företag ska heta Nyhems byggnadsvård.

Vårt företag ska bli, dels en försäljningspunkt i Arvika, i Hantverksmagasinet. Hantverksmagasinet ligger otroligt vackert vid Kyrkvikens strand. I Hantverksmagasinet finns många olika företag, och det känns jättekul att komma dit.

Vi kommer sälja äggoljetempera från Ovolin, linoljefärg, samt andra byggnadsvårdsprodukter och inredningsdetaljer.

Där tjuvstartar vi lite i sommar. Den 28 juni öppnar hantverksmagasinets sommarutställning, då ska vi vara på plats. Lokalen kommer inte vara helt färdig, men färgprover och lite annat kommer att finnas.

Så småningom ska vi också ha öppet hemma på vårt ställe i Gunnarskog, som ligger 20 km norr om Arvika. Mitt Egnahem heter alltså NYHEM.

Här är loggan, som Åsa på Tilde tryck gjort;
PS. Min MAN tycker att det uppdateras alldeles för sällan på den här sidan. DÅ har det gått långt. Ska bättra mig, om jag har några läsare kvar...

14 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Hihi!

Den dag min man klagar på dåliga uppdateringar - då svimmar jag!

Vilket spännande projekt du har på gång - byggnadsvård hör till min favorit.

Lycka till från en annan lärare spm kombinerar lärartjänst och företagande.

Kram Maud

Annika sa...

Visst har du läsare kvar..... Kul med sommarens projekt... Brukar alltid ta en tur till Hantverksmagasinet varje sommar så då kanske vi ses där... Sambon i detta huset brukar sucka tungt, han har inte kommit på etta med datorn riktigt än... Jag brukar passa på när han jobbar.. HiHi Kramizar Annika

Vända blad sa...

Jag kollar din blogg jämt och ständigt! Vilken vacker "logga" till butiken, både lite gammeldags och ändå fräsch! Lycka till! Ska du ha webbutik också eller bara på gåden?
Kram Maria

Tvert-om-tanten sa...

Ønsker deg lykke til, håper det kommer til å gå kjempebra!!!

Kanskje du er i slekt med mannen min/barna mine, de stammer fra Gunnarskog....

Klem

Kristin sa...

Hej och stort grattis och lycka till med er butik. Det ska bli jättekul att se hur det går för er. Byggnadsvård är ju något som är på frammarsch så det kommer säkert gå lysande! :-)

Kram och ha det bra - förresten, det är en tävling på min blogg just nu, titta in om du vill vara med! :-)

/Kristin

Älfgärdet sa...

Så spännande! Har saknat att Borgviks byggnadsvård inte har varor till försäljning längre, kommer definitivt att hälsa på i Arvika!

Karin Lindström sa...

Hej!
Jag kollar gärna in hos dig, och jag tror alla bloggar mindre nu när sommaren är här. Inte vill man sitta vid datorn inte.
Jag önskar dig lycka till med er rörelse och det är mycket lättare när du är igång. Det finns alltid någon att fråga om det är något man inte förstår, speciellt om ni har ett nyföretagarcentrum hos er?

Vi ses snart igen,
Varma lyckönskningar!
Karin

Ps, man kan faktiskt ha semesterstängt på bloggen också...småler!

Karin Lindström sa...

Ps igen!
Glömde säga att loggan var jätte vacker!
Karin

Kallholmen sa...

LYCKA TILL...med företagandet. Det är jättekul och jättejobbigt. Innan jag började med Kallholmen var jag sjuksköterska men var otroligt intresserad av färg och form. Började att måla på andras produkter gick sen över till att formge egna skåp och möbler för att måla vackert på och nu vet vi knappt vad vi gör men det är roligt fortfarande. Carolina.

Granne med Selma sa...

Jag säger bara det... GRATTIS! Jag önskar dig all lycka och välgång och lovar att kika in i din butik när jag kommer till Arvika. Du behöver inte vara orolig för att tappa mig som läsare på bloggen i allafall. Jag har dig på Bloggkoll:-)
Kram Sussie

♥ Pia... sa...

haha..tycker han det din man:) jaja datamannen har talat...får önska dej lycka till i ditt företagande..ska definitivt besöka dej i hamnen...får väl se om jag ger mej till känna:)..och visst får vi ta lite sommarlov i bloggvärlden oxå....
kram ..PIA

hemtrevnad marie sa...

Lycka till med företaget!!!
Är inte så väldans ofta i Arvika men nån gång blir det ju, och då ska jag definitivt besöka dig!
Har ju också haft en liten firma på gården vid vårt gamla hus...samtidigt som jag haft barnen hemma ,vilket inte är den enklaste kombinationen....men ville ha det så.....
Nu har vi ju flyttat i höstas ,så jag har ingen lokal ...skulle kunna bli i magasinet här på gårn, men isåfall bara under sommaren...hade öppet året runt tidigare och då behövdes ju lokal med värme...för möblerna, färgen och hantverksprodukternas skull....
men jag blir verkligen sugen när jag läser om dig nu!!
Löcka te, och ha de gôtt!!

Gårdsromantik sa...

Hej!

Det var många frågor - får se om jag kommer ihåg alla ;-)
Jag har faktiskt jobbat heltid ända fram tills nu - till hösten blir det 85 eller 75% om jag har tur - då blir jag ledig 2 dagar i veckan - vore underbart så att huset i viken blir klart någon gång.
Det är första året som jag har haft vinterstängt från september till april - det blev så många små butiker som öppnade i min närhet så jag tyckte inte det var lönt att ha öppet. Annars har jag öppet på kvällstid mån-torsd 18-20. Butiken ligger på min gård och jag har ett enormt sortiment - nästan för stort - men säg det inte till maken ;-) Kunderna kommer mest från "orterna" runtom - inte så mycket från byarna närmast - är nog ganska typiskt. Jag tycker det går ganska bra att jobba på sommarkvällarna - det är ju ganska begränsade öppettider.

Hoppas kag kom ihåg allt?

Kram Maud

Bergagårdens Lina sa...

Härligt! Det kommer att gå kanonbra det är jag säker på!

Loggan är jättefin och det verkar ju vara ett perfekt ställe att ha butiken på, tillsammans med andra "liknande" verksamheter. Då får man ju hjälp med marknadsföringen litegrann!

Lycka till nu!