onsdag 8 juli 2015

Nya vägar...




















I änden av vår grusväg ligger ett alldeles underbart ostört litet hus. Det omges av ängar och skog. Ett gårdstun omges av ett boningshus, uthus och andra små byggnader. Det känns verkligen orört och oförstört. Den här våren har jag tagit cykeln hit många gånger. Vi har nämligen fått chansen att köpa detta ställe. Och det gjorde vi!



















Lite tänkte vi nog bara med hjärtat. Skulle nämligen en dag vilja sitta där på verandan som en riktigt gammal gråhårig tant, dricka kaffe och klia på katten. Marken som hör till ligger alldeles bredvid vår mark, så våra kor får också större beteshagar. Japp! När vi nu NÄSTAN är klara med alla planer för vårt hus, så ger vi oss in i ett nytt projekt...


















Tanken är att till en början hyra ut huset. Just nu är det ett väldigt "lantligt boende", eftersom det inte finns WC och dusch inomhus. Här är det utedass, och vaskning som gäller! Omgivningarna är underbara, med vandringsleder och sjöar i närheten. Och Värmland är verkligen vackert! 





















Så är det någon som vill hyra ett litet hus i en värmländsk skog, och verkligen vill testa att leva utan vissa bekvämligheter, så passa på! Tanken är nämligen att det ska bli ett litet tillbygge så småningom. Med lite bekvämlighet- typ badrum! Tror den gråhåriga tanten skulle gilla det...

Annars gillar jag också tanken att lägga dessa funktioner i ett annat hus än boningshuset. Ladugården är helt fantastiskt välbevarad med små bås för kossor (tänk att ta ett bad där!)
Ska visa mer bilder inifrån en annan dag. Så kika in igen! Kanske bloggen har vaknat till liv.

Håller bara på att "försiktigt" (Puh!) fräscha upp några ytskikt med linoljefärg och äggoljetempera.