måndag 31 maj 2010

Hemma!


Det var så vackert i morse, men min kamera (el fotografen kanske) gör inte ögonblicksbilden rättvisa...
Efter några dagar i Huvudstaden var det ganska skönt att komma hem. Och korna stod så snyggt i motljuset, och björkhagen var så skirande grön, och snart är det sommarlov!
En trött fröken ser fram emot det.

På bilden syns också projektet med min "stengärdsgård". Det har legat en hög med stenar i hagen bakom lillstugan. Stenar som blivit uppgrävda på andra ställen. Jag har länge tänkt att det vore snyggt att lägga dom i en stenmur a´la Småland. Det är så fint att avgränsa med stenmurar!

Det blir nog klart en dag. Just nu har den "kostat" ett krossat finger och en blånagel... Så jag sitter kvar på trappen, med en kopp kaffe, och kollar in korna istället!

tisdag 11 maj 2010

Skifferhäll och nyfiken tupp!


Såg ett inlägg på bloggen "Mitt Universum" om skifferhällar- världens snyggaste entrébroar. "MrsUniversums förhoppning är att lokala lösningar och material bevaras även i vardagliga miljöer som slits av vanliga människor och familjer."
Visst har hon rätt. Att ta vara på lokala material, och kolla in vad som finns i ens omgivning, känns helt rätt- Återanvändning, och ofta väldigt hållbara material.

Här i Värmland har vi ju tillgång till den fantastiska skiffern. I närheten av vår del av Värmland ligger Glava skifferbrott.

Vi har turen att ha ärvt denna fina skifferhäll, som nu ligger framför vår lillstuga. För att få lite bekvämare steghöjd upp till den nybyggda verandan lade vi den på några stenar. Och plötsligt blev den synlig. Vi har haft den liggandes framför dörren förut också, men ingen såg den, bortglömd och gömd i gräset. Nu syns stenen plötsligt!


Så nära kom tuppen här om dagen. När jag försökte rensa bland humlestörarna. Vacker tupp! Som gal väldigt TIDIGT, och ofta.