söndag 17 maj 2009

Körsbärsträd och hägg...


Står i blom i vår del av värmland. Och tvätten kan torka ute.

Maj är en konstig tid. Man har hunnit glömma hur underbar våren är. Hur intensivt fåglarna kvittrar. Hur skirt grön den första grönskan är. Så varför fyller vi denna månad med en massa måsten och stress???

Jag har tagit ett svårt beslut. Jag har bestämt mig för att säga upp min lokal i staden och ta hem min butik. Allt har sina för- och nackdelar. Sina plus och sina minus. För mig och min familj passar det här bäst just nu.

Alltså försöker vi göra iordning vår väldigt lilla lillstuga till butik... Samtidigt som betyg ska sättas, avslutningar planeras, kalas ska firas, fotbollskillar ska skjutsas. Ja, ni vet säkert alla hur det är!

Att starta eget företag är bland det jobbigaste och svåraste jag gjort. Att förstå riktigt HUR det är, förstår man kanske inte förrän man provat. Det är förstås roligt och utvecklande också, annars skulle inga företagare orka vidare. Hela bloggvärlden är väl i chock över att "Lantlivs-Anettes" My Home inte längre finns där uppe i Norr! Livet är ju så mycket mer än arbete, och ibland måste man göra val i livet.

Glöm t.ex. inte att NJUTA av våren. Och med denna bild av vårt körsbärsträd är det final i Humlebackens vårkavalkad genom landet. Kolla bara så långt våren kommit hos Humlebacken. Här har inte liljekonvaljerna börjat blomma än!

fredag 8 maj 2009

"Roslagmahognay" VS "Båtsmörja"


Skyddar trä i tuffa miljöer. "Roslagsmahogny" heter det på ostkusten, och "Båtsmörja" på västkusten.... Men samma skydd gjort enbart av lika delar trätjära, linolja och balsamterpentin.

Att användas om du bygger nytt och INTE vill använda tryckimpregnerat virke. Den går även att använda på tryckimpregnerat virke, som stått någon säsong och blivit "urlakat". Stryk ut, vänta en stund, och torka upp det som inte trängt in i träet. Kan upprepas hur ofta du vill.

Ytan blir jättefin! Och doftar underbart. 1 liter kostar 120 kronor, 5 liter 500 kronor, finns hos Nyhems Byggnadsvård

PS. Visst låter väl "Roslagsmahogny" bra mycket vackrare än "Båtsmörja" ...!